ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 REZULTATE. Ce spun sondajele dinaintea ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE

de:
25 mai 2014
0 Afișari
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 REZULTATE. Ce spun sondajele dinaintea ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE

Singurul candidat independent care ar câştiga un loc în Parlamentul European ar fi Mircea Diaconu, fiind cotat cu 4% dintre voturi.

PPDD (4%), FC (3%) şi PRM (2%) ar rata intrarea în PE, obţinând sub pragul de 5 la sută, scrie gandul.info.

În statisticile CSCI, casă de sondare agreată de PSD, se arată şi cum a evoluat intenţia de vot pentru fiecare partid. Astfel, alianţa PSD-PC-UNPR s-a menţinut peste 41%, înregistrând o creştere uşoară de două procente din februarie până în mai. PNL a oscilat, în această perioadă, între 14-15 la sută, iar PDL între 10-13 la sută. O evoluţie concretă a avut-o PMP, pornind de la 8 procente în februarie şi ajungând la 11 la sută la sfârşitul lunii mai.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 REZULTATE REZULTATE EXIT POLL. Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Operation Research, în perioada 21-22 mai, PSD-PC-UNPR ar câştiga euroalegerile cu 45%, cel mai mare scor din toate studiile realizate. În aceeaşi analiză, PNL ar obţine 15%, în timp ce PMP şi PDL ar fi la egalitate, cu 10%. La fel ca în cazul celorlalte sondaje, PRM şi FC nu ar avea reprezentanţi în Parlamentul European, obţinând doar 3-4%, adică sub pragul electoral.

Mircea Diaconu însă rămâne singurul candidat independent care va ajunge la Bruxelles, acesta fiind votat de 6% din electorat.

Acelaşi sondaj realizat de Operation Research arată că prezenţa la vot va fi în jur de 30%.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.  Un alt institut de sondare, CURS şi Avangarde, a analizat intenţia la vot la alegerile din 25 mai, la cererea Televiziunii Publice. Astfel, după sondajele realizate în perioada 16-18 mai de CURS şi Avangarde, reiese faptul că alianţa electorală PSD-PC-UNPR ar câştiga majoritatea mandatelor, cu un procent de 44%. Liberalii s-ar clasa pe al doilea loc, cu 17%, un procent apropiat de scorul pe care aceştia şi l-au propus. Doar 14% ar obţine PDL, iar PMP ar fi votat de 8 la sută din electorat.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. La cererea PDL, institutul de sondare CSOP a intervievat 1.055 de cetăţeni cu drept de vot, în perioada 25 aprilie-2 mai. Potrivit statisticilor, mai mult de jumătate dintre respondenţi nu sunt interesaţi de clasa politică, în timp ce 37% sunt pasivi, declarând că nu sunt nici interesaţi, nici neinteresaţi de politicieni.

Cookies