ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Pocora: PSD intensifică turismul electoral

de:
25 mai 2014
0 Afișari
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Pocora: PSD intensifică turismul electoral

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: „PNL atrage atenţia asupra intensificării în ultimele ore a turismului electoral, o specialitate recunoscută, un brand marca PSD (…) Regretăm faptul că autorităţile abilitate, inclusiv BEC, nu au luat măsuri să stopeze turismul electoral. Din datele pe care le avem până acum există un număr mare de voturi pe listele suplimentare, ceea ce ridică serioase semne de întrebare cu privire la corectitudinea procesului electoral. Dat fiind că prin decizia BEC nu pot fi eliberate copii de pe listele suplimentare, riscăm să avem un proces electoral viciat. În ziua alegerilor PSD arată că nu s-a schimbat, este acelaşi partid din trecut cu aceleaşi practici nedemocratice şi abuzive care sfidează legea şi care vrea să câştige alegerile prin manipulare, turism electoral, fraudă şi minciună”, a spus Pocora.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că liberalii au constatat acţiuni de „turism electoral” în mai multe localităţi, la alegerile europarlamentare.

Ea a precizat că în localitatea Scorniceşti (Olt) peste 1.500 de persoane au fost înscrise în listele suplimentare, în vreme ce în localitatea Negreni sunt circa 305 alegători pe listele suplimentare, în timp ce pe listele permanente se află 200 de persoane.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Pocora a menţionat că în Ilfov sunt 12.861 de persoane pe liste suplimentare, la Botoşani – 2.898 de persoane pe listele suplimentare, în timp ce în judeţul Timiş erau 3.000 de alegători pe listele suplimentare, iar la Bacău – 9.000.

Purtătorul de cuvânt al PNL a menţionat că reprezentanţii partidului au semnalat cazuri de turism electoral în Gorj, Dolj sau Hunedoara.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: De asemenea, senatorul PNL Tudor Barbu a semnalat faptul că în anumite secţii de votare din Sectorul 1 al Capitalei sunt situaţii în care ponderea celor care au votat pe liste suplimentare depăşeşte 30% din totalul voturi exprimate.

BEC a emis o circulară prin care se interzice eliberarea către reprezentanţii partidelor politice de copii ale listelor electorale suplimentare din secţiile de votare, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Cookies