ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PNL a furat startul la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014, în București

de:
24 apr. 2014
0 Afișari
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PNL a furat startul la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014, în București

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Un cort cu sigla PNL, pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014, a fost montat în centrul Capitalei, în Piaţa Unirii, în apropierea staţiei tramvaiului 32, o zonă cu trafic pietonal intens. Cortul era deja montat, joi dimineaţă, cu o zi înaintea începerii campaniei pentru ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Pe cort este imprimat mesajul „PE 25 MAI EUROPA ALEGE. ALEGE ŞI TU”, alături de sigla PNL. Sub acest mesaj apare textul „O campanie a Partidului Naţional Liberal de conştientizare a importanţei alegerilor pentru Parlamentul European”.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Conform art. 35 alin. (1) din legea alegerilor europarlamentare, Legea 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua de referinţă şi se încheie în dimineaţa zilei de sâmbătă care precedă zilei de referinţă, la ora 7,00. 25 aprilie 2014, data începerii campaniei electorale pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014, este menţionată şi în Hotărârea de Guvern nr. 80/2014.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Şi Victor Ponta a „furat startul” campaniei pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014, fapt sesizat în mai multe cartiere din Ploieşti, unde au apărut mai multe panouri electorale cu fotografia premierul Victor Ponta alături de sigla PSD-UNPR-PC şi cu îndemnuri la vot.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Potrivit europarlamentarului Cristian Preda, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European din partea Partidului Mişcarea Populară, şi PNŢCD a amplasat în afara Ploieştiului panouri publicitare. În acest context, Preda a solicitat amendarea formaţiunilor politice despre care a afirmat că „au furat startul”.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Bogdan Ghilaş, de la Registratura Biroului Electoral Central Bucureşti, a declarat, pentru B365.ro, că, potrivit legii, amplasarea unor corturi sau panouri electorale înaintea începerii campaniei electorale pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014 constituie contravenţie. Pentru ca formaţiunile politice care montează corturi sau panouri electorale înaintea începerii campaniei să fie sancţionate trebuie făcută o sesizare în scris, de preferat însoţită de cel puţin o fotografie, care să indice faptul că respectiva formaţiune a început campania mai devreme. Sesizarea, care poate fi depusă de orice persoană fizică, se înregistrează, primeşte un număr, iar situaţia este analizată de judecătorii BEC, care decid ce sancţiune se aplică în cazul sesizat.  

Cookies