ȘTIRI

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: PMP dă în judecată Ministerul Afacerilor Externe

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014:

„Organizaţia Diaspora a Partidului Mişcarea Populară a decis să cheme în instanţă Ministerul Afacerilor Externe pentru că, în ciuda solicitărilor PMP, nu s-a luat nicio măsură pentru suplimentarea secţiilor de votare situate în afara ţării. Considerăm că Ministerul Afacerilor Externe încalcă drepturile cetăţenilor români din diaspora şi afectează negativ votul diasporei în alegerile europarlamentare din 25 mai 2014”, se arată într-un comunicat al PMP remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, PMP „se vede nevoit să apeleze la această măsură” după ce a semnalat, în solicitarea datată 7 martie a.c, faptul că cele 190 de secţii de votare puse la dispoziţia votanţilor din diaspora nu acoperă multe oraşe şi regiuni unde trăiesc comunităţi de români de peste 3.000 de membri.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014:

„Am subliniat, în cererea sus-menţionată adresată ministrului de ExterneTitus Corlăţean, că suplimentarea secţiilor de votare ar fi un gest absolut normal, de respect faţă de dreptul la vot al cetăţeanului român, având în vedere că în afara graniţelor ţării trăiesc circa 3,5 milioane de români. Ministerul Afacerilor Externe s-a dovedit surd la demersurile Mişcării Populare, răspunsul său oficial fiind că ar trebui să luăm legătura cu misiunile diplomatice din fiecare ţară. Mai mult decât atât, în documentul primit de la minister se afirma: «… Menţionăm că la alegerile europarlamentare cetăţenii români din străinătate pot opta pentru exercitarea dreptului de vot pentru alegerea reprezentanţilor ţării de reşedinţă în Parlamentul European»”, arată PMP.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014:

Conform sursei citate, liderul organizaţiei Diaspora a PMP, Dan-Radu Zătreanu, consideră că Guvernul, prin reprezentanţii săi, „nu face decât să îşi bată joc încă o dată de cetăţenii români care locuiesc în străinătate”. „Nu numai că domnul ministru Titus Corlăţean refuză să dea curs unui demers absolut normal al PMP, dar cetăţenii români din diaspora sunt sfătuiţi să voteze pentru candidaţii din ţările în care locuiesc dacă nu au suficiente secţii de votare româneşti. În calitate de preşedinte al Organizaţiei Diaspora mă văd nevoit să iau atitudine faţă de acest abuz flagrant”, afirmă Zătreanu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button