ȘTIRI

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Șeful ANI spune că MIRCEA DIACONU ar putea fi invalidat de PE

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014, MIRCEA DIACONU: Horia Georgescu a explicat ca „ne aflam intr-o situatie de jurisprudenta neunitara” si a reamintit ca Biroul Electoral Central a avut aceeasi pozitie ca si ANI, bazandu-se pe argumente furnizate de Inalta Curte in cazul altui parlamentar, Akos Mora (PNL), informeaza RomaniaLibera.ro.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014, MIRCEA DIACONU: Presedintele ANI a anuntat ca a fost sesizata Inspectia Judiciara in cazul judecatorului de la Tribunalul Bucuresti care a judecat pe fond o contestatie depusa anterior validarii candidaturilor de catre BEC.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014, MIRCEA DIACONU: Despre cazul Mircea Diaconu se va discuta din nou, daca acesta va fi votat europarlamentar, pentru ca validarea mandatelor este ceruta de Parlamentul European, inclusiv sub aspectul incompatibilitatilor, validare care se face de catre Autoritatea Electorala Permanenta.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, miercuri, că actorul MIRCEA DIACONU poate candida la alegerile europarlamentare din 25 mai. 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Apelul a fost inaintat de Agentia Nationala de Integritate, dupa ce contestatia lui Mircea Diaconu a fost admisa pe 5 aprilie de magistratii Tribunalului Bucuresti, permitandu-i acestuia sa candideze la europarlamentare.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. In motivarea deciziei de admitere a contestatiei, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au apreciat ca fiind „lipsit de claritate” si „imprecis” textul art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010, care stipuleaza: ‘Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la data incetarii mandatului’.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button