ARHIVA B365

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Câte persoane arestate au drept de vot

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Deținuții pot depune aceste cereri până sâmbătă, la ora 20:00.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne a reamintit, în videoconferinţa cu prefecţii şi şefii structurilor centrale şi teritoriale ale MAI, că la alegerile care au loc duminică pot beneficia de urna mobilă, în aceleaşi condiţii, şi persoanele reţinute, cele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care sunt în executarea unei pedepse privative de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, precum şi cele aflate în arest la domiciliu.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Oprea a spus că cererile celor care nu şi-au pierdut drepturile electorale trebuie depuse la biroul electoral al secţiei de votare sâmbătă, până la ora 20.00.

„Domnule inspector general, Poliţia Română va lua măsuri de aducere la cunoştinţa celor 1.117 de persoane aflate în centrele de reţinere şi arestare preventivă că au posibilitate de a vota prin intermediul urnelor speciale”, i-a spus Oprea şefului IGPR, Petre Tobă.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Totodată, vicepremierul a solicitat ca şi cele 226 de persoane aflate în arest la domiciliu, care sunt în supravegherea judiciară a Poliţiei, să fie informate despre drepturile pe care le au.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Şeful Poliţiei Române i-a spus vicepremierului Oprea că până în prezent au depus cereri de solicitare a urnei mobile 805 din cei 1.117 arestaţi preventiv şi 34 din cele 226 de persoane aflate în arest la domiciliu.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Vicepremierul a mai spus că sâmbătă, între orele 18.00 şi 20.00, la sediul secţiilor de votare, preşedinţii birourilor secţiilor primesc cererile scrise ale persoanelor netransportabile din motive de boală sau invaliditate, care doresc să voteze cu urna specială. Aceste cereri trebuie sa fie însoţite de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale care dovedesc această stare fizică sau medicală.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button