ȘTIRI

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Când votează statele membre UE

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Alegerile europarlamentare din 22- 25 mai 2014 vor oferi alegătorilor șansa să influențeze viitorul curs politic al Uniunii Europene. Europenii care merg la vor vor alege 751 de membri ai Parlamentului European (PE) pentru a le reprezenta interesele pentru următorii cinci ani.

Fiecare stat membru are propriile legi electorale și fiecare decide data la care cetățenii săi se vor prezenta la vot, în timpul perioadei de patru zile dedicate alegerilor, respectiv 22 – 25 mai 2014. Alegătorii români se vor prezenta la urne la data de 25 mai pentru a-i alege pe cei 32 de deputați români în Parlamentul European. Rezultatele din toate cele 28 de state membre vor fi anunțate în seara zilei de duminică, 25 mai, potrivit site-ului Parlamentului European.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014:

Primele țări în care se vor desfășura alegeri europarlamentare sunt Olanda și Marea Britanie, pe 22 mai, urmate de Irlanda, pe 23 mai. Pe 24 mai, cetățenii din Letonia, Malta și Slovacia vor merge la vot, în timp ce restul țărilor urmează să organizeze alegeri pentru Parlamentul European duminică, pe 25 mai. 
  
Trebuie știut că există cel puțin două țări în care alegerile vor avea loc în două zile: Cehia – 23 și 24 mai și Italia – 24 și 25 mai.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014:

Pe 25 mai vor avea loc alegeri în: Austria, Finlanda, Polonia, Belgia, Franţa, Portugalia, Bulgaria, Germania, România, Croaţia, Grecia, Cipru, Slovenia, Ungaria, Spania, Danemarca, Lituania, Suedia, Estonia şi Luxemburg.

În unele țări, alegerile europene nu vor fi singurele alegeri care vor avea loc în această perioadă. În Germania, Regatul Unit, Irlanda, Malta și Grecia vor avea loc, de asemenea, alegeri locale, în România vor avea loc şi alegeri parţiale pentru Parlament pe 25 mai, în timp ce în Belgia vor fi organizate alegeri federale, în aceeaşi zi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button