ARHIVA B365

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alegătorii pot afla pe Internet la ce secţie pot vota pe 25 mai

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Registrul electoral este o bază de date în format electronic administrată de AEP, cu toţi cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care au împlinit 18 ani şi care au drept de vot. Registrul cuprinde numele şi prenumele alegătorului, data naşterii, adresa de domiciliu şi adresa de reşedinţă, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, informează realitatea.net.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.  Acest registru este actualizat permanent la nivelul primăriilor, fiind introduşi cetăţenii care au împlinit 18 ani şi fiind radiaţi cei care au decedat sau şi-au pierdut dreptul de a alege.

CITEŞTE ŞI Program prelungit pentru schimbarea cărților de identitate la Primăria Sectorului 2 pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Fiecare alegător poate să verifice online dacă este înscris în Registrul electoral. De asemenea, poate să solicite înregistrarea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi cetăţenii români cu domiciliul în ţară aflaţi temporar în străinătate, la cererea lor, se înscriu în Registrul electoral cu datele corespunzătoare ultimei adrese de domiciliu sau de reşedinţă.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Pot vota şi alegătorii care nu se regăsesc în Registrul electoral în ziua scrutinului. Aceştia pot vota pe lista electorală specială, dacă dovedesc cu actul de identitate că sunt arondaţi la secţia de votare la care se prezintă.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Europenii, chemaţi la urne pentru a alege cei 751 de europarlamentari

Vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ a precizat, într-o discuţie cu jurnaliştii, că „oamenii care sunt responsabili de cifrele de alegători şi de cum arată listele electorale sunt primarii”.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.  El a subliniat că primarii aveau această atribuţie şi înainte, diferenţa fiind că în acest moment aceştia au posibilitatea să lucreze electronic în fiecare zi şi să opereze modificări, care sunt confruntate cu informaţiile de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor din cadrul MAI.

Muhuleţ a menţionat că acest proiect a fost început în iunie 2013 şi în acest timp toate primăriile au efectuat operaţiuni în Registrul Electoral.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Cetăţenii europeni îşi pot exprima opţiunile prin vot la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE din 25 mai 2014. Mai jos, găsiți regulile după care se desfășoară procesul de vot la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014.

Potrivit acestuia, accesul primarilor la acest sistem se face pe baza unor „credenţiale” şi doar pentru partea din baza de date de a cărei actualizare este responsabil.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Potrivit legii privind organizarea alegerilor europarlamentare, constituie contravenţie înscrierea cu bună ştiinţă a unui alegător în mai multe liste electorale permanente sau speciale, înscrierea în listele electorale a unor persoane fictive ori care nu au drept de vot.

Marian Muhuleţ a spus că primarii pot răspunde şi penal pentru operaţiunile nelegale făcute în Registrul electoral, dacă faptele sunt sesizate poliţiei sau parchetului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button