ARHIVA B365

ALEGERI BUCUREŞTI. Turcescu vrea să înlocuiască sectoarele cu 20-25 de zone conduse de city-manageri

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. „Categoric, reorganizarea administrativă a Bucureștiului trebuie să se facă. Când spun despre eficiență, spun așa: un singur buget al Primăriei, gestionat de primarul general și de Consiliul General al Capitalei. Deci, trebuie să existe această dezvoltare, plecând dintr-un singur punct, și o reîmpărțire administrativă în care să avem un city manager pentru diverse cartiere ale Bucureștiului. Va trebui ca pentru fiecare zonă din București să existe un ochi. De asta spun: mai mulți city manageri care să supravegheze felul în care se întâmplă lucrurile din punct de vedere administrativ în respectivele zone. Împărțirea pe sectoare în București nu mai este de actualitate, este depășită complet. Putem să vorbim de 20 de astfel de zone administrative, pe care le putem numi, împrumutând formula din Paris, arondismente. Să avem 20-25, nu ar fi nicio problemă din punctul acesta de vedere. Important este ca un raport administrativ coerent să vină dinspre aceste zone către Primăria Capitalei”, a declarat Robert Turcescu într-un interviu acordat Agerpres. 

Ce spune Turcescu despre construcţia unei mega moschei la Bucureşti

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Conform sursei citate, candidatul PMP la Primăria Capitalei spune că NU este de acord cu contrucţia unei mega moschei la Bucureşti, însă susţine finalizarea cât mai rapid a construcţiei Catedralei Mântuirii Neamului. 

„Proiectul moscheii, în momentul de față, mi se pare unul nenecesar Bucureștilor. Comunitatea musulmană, ca și alte confesiuni religioase, sunt convins că pot găsi deschidere, inclusiv la primarul Turcescu, pentru a discuta despre construirea altor lăcașuri de cult, să spunem, în funcție de nevoile pe care le au. (…) Nu cred că în momentul acesta avem cu mult mai mulți musulmani decât acum patru ani de zile. Dacă Muftiatul vine și spune: ‘Domnule primar, ne-am înmulțit cu 100 de mii sau cu 20 de mii, mai avem nevoie de două moschei’, da, faceți unele rezonabile ca dimensiune, în locuri pe care le putem discuta în București, dar în niciun caz o megamoschee într-un oraș preponderent ortodox cum este Bucureștiul și într-o țară ortodoxă cum este România. În ceea ce privește construirea Catedralei Mântuirii Neamului, răspunsul meu este ferm: ‘Da!’. Sunt de acord cu construirea acestei catedrale, mai ales că a și dovedit comunitatea creștin-ortodoxă din România că se poate mobiliza pentru a alimenta cu fonduri construirea acesteia. Nu cred că avem a ne opune, eu nu mă opun unui astfel de proiect, chiar mi-aș dori-o cât mai repede terminată. Adică să ne prindă centenarul Marii Uniri cu Catedrala Mântuirii Neamului ridicată. Sunt convins, chiar și din punct de vedere turistic, că va fi realmente un mare punct de atracție pe harta Bucureștilor”, susţine Turcescu. Interviul complet poate fi citit pe agerpres.ro. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button