ALEGERI BUCUREȘTI 2020.Băsescu intră oficial în lupta pentru Primăria Capitalei:„Voi face peste 30%”

de:
16 aug. 2020
0 Afișari
ALEGERI BUCUREȘTI 2020.Băsescu intră oficial în lupta pentru Primăria Capitalei:„Voi face peste 30%”

ALEGERI BUCUREȘTI 2020. „Mi-am depus candidatura, sper că sunt îndeplinite toate condiţiile şi de acum la luptă politică”, a declarat Traian Băsescu la ieşirea de la Biroul Electoral Municipal.
El a precizat că principalii săi contracandidaţi sunt Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, iar întrebat de unde va rupe mai multe voturi dintre cei doi, Băsescu a spus răzând: „De la bucureşteni”. Ulterior el a completat acest răspuns: „Nu am o analiză pe rupturi, dar am o analiză pe electorat. Şi vă pot spune că voi face peste 30 la sută în opţiunea de vot. Vom vedea dacă asta va fi suficient, dar voi face peste 30 la sută”.

ALEGERI BUCUREȘTI 2020. Băsescu a precizat că cele mai mari probleme ale Capitalei sunt încălzirea şi apa caldă.
„Au rămas la stadiul la care le-am lăsat Am făcut contorizarea în mandatul meu, am modernizat şi automatizat cele 756 de puncte termice şi de atunci s-a ştiut că RADET-ul va intra în faliment odată cu contorizarea la scară de bloc. Nu s-a făcut nimic. Trebuiau aduse în spatele noilor puncte de termice centrale de cvartal”, a afirmat candidatul PMP la Primăria Capitalei.
ALEGERI BUCUREȘTI 2020. Întrebat dacă doreşte să-i retrocedeze terenul lui Costică Constanda, ca fiind singura modalitate de a debloca conturile Primăriei Capitalei, Băsescu a spus: „Nu ştiu, trebuie să văd. Îmi propun ca în trei ore să ajung la o înţelegere”.
El a mai fost întrebat care sunt punctele vulnerabile ale lui Nicuşor Dan şi ale Gabrielei Firea. „O să le aflaţi în campanie. Şi pe ale lor, şi pe ale mele”, a replicat Băsescu râzând.
ALEGERI BUCUREȘTI 2020.  Jurnaliştii l-au întrebat dacă are o problemă din punct de vedere moral, având în vedere că există o decizie a primei instanţe de colaborare cu Securitatea.

ALEGERI BUCUREȘTI 2020. „Am anexat în dosar o informare către Biroul Electoral în care spun aşa: „După patru adeverinţe de necolaborare cu Securitatea, în prezent pe rolul ÎCCJ se află în recurs dosarul numărul…”, Deci nu am făcut un secret deşi nu există penalizare administrativă pentru lucrul acesta, dar am considerat că e corect să pun acest adaos la declaraţie deşi vă asigur că o să câştig procesul. Nu poţi să îmi reproşezi după 45 de ani că la 21 de ani nu ştiam că serviciul de contrainformaţii al Armatei are legătură cu Securitatea”, a explicat Băsescu.

CITEȘTE ȘI Firea, la depunerea candidaturii de primar: „Nimeni nu vorbește de oameni. Oamenii sunt importanți”

ALEGERI LOCALE 2020. Alegerile locale ar fi trebuit să se desfăşoare în luna iunie, însă au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

ALEGERI LOCALE 2020. Parlamentul a decis, la mijlocul lunii iunie, prelungirea mandatelor aleşilor locali până la 1 noiembrie. Prin acelaşi act normativ s-a prevăzut ca data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 să se stabilească prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea votării.

ALEGERI LOCALE 2020. La începutul lunii iulie, Senatul şi Camera Deputaţilor au adoptat legea care prevede organizarea localelor pe 27 septembrie.

Cookies