ARHIVA B365

ALEGERI BUCUREŞTI: USB a cerut renumărarea voturilor în 18 secţii de votare din Sectorul 1 UPDATE

UPDATE 18.00 Biroul Electoral al Sectorului 1 al Capitalei vor lua în discuţie, marţi seara, solicitarea USB de renumărare a voturilor din 18 secţii, au declarat poentru Mediafax surse oficiale.

„Mai avem puţin şi centralizăm datele din tot sectorul, apoi luăm în discuţie, în această seară, solicitarea făcută de USB”, au declarat surse oficiale.

Potrivit legislaţiei, solicitarea de renumărare a voturilor poate fi pusă în discuţie doar după centralizarea tuturor proceselor verbale din circumscripţie.

USB a cerut BEC Sector 1 renumărarea votuirilor în 18 secţii „pentru a se stabili în mod obiectiv rezultatele alegerilor” în condiţiile în care a constatat „discrepanţe semnificative” între voturile obţinute de Clotilde Armand şi cele ale USB la consiliul local.

UPDATE 14.00: „Am recomandat prietenilor de la Salvati Bucurestiul sa ceara verificarea buletinelor de vot nule in sectiile in care proportia voturilor nule a depasit 5,2 (media+abaterea standard).”, a completat sociologul Mircea Kivu pe Facebook.

UPDATE 13.41: Nicuşor Dan a explicat de ce a cerut renumărarea, dar şi care sunt secţiile pentru care a cerut acest lucru:

„Am solicitat renumararea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din Sectorul 1 intrebuintate in sectiile de votare 5, 7, 9, 13,16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 si 158 aflate in circumscriptia teritoriala a Sectorului 1 Bucuresti. Motivul este ca in aceste sectii, intre procentajul voturilor pentru Clotilde si cel al voturilor nule, s-a inregistrat o corelatie negativa puternic semnificativa (-0.555, nivel de semnificatie 99%). Cu alte cuvinte, cu cat au fost mai multe voturi nule, cu atat mai putine pentru candidata USB la primaria Sectorului 1, Clotilde Armand. Mulțumim domnului Mircea Kivu pentru ajutor.”, a anunţat Nicuşor Dan

UPDATE Cererea Uniunii Salvați Bucureștiul de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secții din sectorul 1 a ajuns, marți, la Biroul Electoral de Circumscripție și ar putea fi soluționată în cursul acestei zile.

„A ajuns la noi, am înregistrat-o, în acest moment terminăm de centralizat secțiile de votare, după care o să o analizăm. S-ar putea ca pe seară să avem o soluție”, a declarat pentru Agerpres președintele Biroului Electoral Sector 1, procuror Alexandru Stoian.

UPDATE USB cere renumărarea voturilor de la alegerile locale din 17 secţii din Sectorul 1, solicitarea urmează să fie analizată şi soluţionată cel mai probabil marţi, a declarat pentru News.ro preşedintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Alexandru Stoian.

REZULTATE ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  Surse din interiorul Biroului Electoral al Sectorului 1 au declarat pentru MEDIAFAX.ro că solicitarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul a fost primită marţi dimineaţă, în jurul orei 9.20, pe e-mail.

“Invocă discrepanţe statistice, în sensul că ei au un număr de voturi, iar rezultatul arată alt număr de voturi. Vom lua decizia după ce centralizăm toate procesele verbale“au arătat sursele citate.

„Toată ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumărare a voturilor din 5 – 10 secţii de votare din sectorul 1. Cred că la ora asta s-a depus — urma să se depună. Am indicat nişte discrepanţe statistice. Sperăm ca Biroul Electoral al sectorului să admită şi să renumere în câteva secţii de votare. (…) În situaţia în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare”, a declarat Nicuşor Dan luni seară, citat de stiri.tvr.ro

REZULTATE ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  El a adăugat că USB a avut iniţial delegaţi în toate secţiile de votare din sectorul 1, dar că nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care şi-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminică seara în Bucureşti.

„Nu puteam să îi mai înlocuim, pentru că era o dată limită până la care se propuneau şi au rămas nişte secţii în care nu am avut pe nimeni”, a precizat el.

Nicuşor Dan a anunţat că Armand, candidata partidului la Primăria Sectorului 1, clasată pe locul al doilea în rezultatele parţiale anunţate de BEC, a avut mai puţine voturi în secţiile în care USB nu a avut observatori.

Şi Clotilde Armand a reacţionat pe Facebook luni dimineaţă, anunţând că este dezamăgită de răsturnarea de situaţie rezultată în urma numărării voturilor. Ea a declarat, de asemenea, că în secţiile de votare din Sectorul 1, USB nu a avut prea mulţi observatori. Armand era cotată, duminică seară, de EXIT-POLL-uri, drept noul primar al Sectorului 1, însă rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central o clasează pe locul al doilea. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button