ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Predoiu: Susţinem acest proiect al Marii Grădini în jurul Parlamentului

de:
10 mai 2016
0 Afișari
ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Predoiu: Susţinem acest proiect al Marii Grădini în jurul Parlamentului

Susţinem acest proiect al Marii Grădini în jurul Parlamentului care să redea sectorului un spaţiu verde care îi aparţine. Nu văd de ce parlamentarii trebuie să stea izolaţi, înconjuraţi de ziduri şi de maşini, departe de oameni. Nu este bine nici pentru oameni, nici pentru cetăţenii care îndeplinesc funcţia de parlamentar”, a afirmat candidatul PNL la Primăria Capitalei, la o întâlnire cu cetăţenii, unde, alături de Ovidiu Raeţchi, candidatul PNL la sectorului 5, a vorbit despre soluţiile liberalilor pentru Bucureşti.

Sectorul 5 are cea mai mică suprafaţă de spaţiu verde, raportat la suprafaţa sectorului şi la numărul de locuitori. Este un sector văduvit şi din acest punct de vedere”, a spus Predoiu, precizând că acesta este ”rezultatul lipsei de viziune în dezvoltarea sectorului a administraţiilor anterioare”.

El a explicat că zidul construit în jurul Parlamentului deranjează şi ”în mod simbolic explică mentalităţi trecute, baricadarea politicului prin ziduri”. ”Este un gest simbolic dărâmarea acestui zid, accesul liber în jurul Parlamentului şi recuperarea spaţiului verde”, a conchis Predoiu, adăugând că în alte ţări din Europa parlamentarii ies din clădirea Legislativului în stradă şi discută cu oamenii, fără a avea nevoie de ziare, reviste şi televizoare.

Nu ne interesează cine a greşit în trecut. Este momentul să spunem şi cine a greşit şi cine a făcut bine, indiferent din ce parte. Deci, faptul că alţi colegi de-ai noştri, din altă generaţie, au făcut anumite greşeli, nu ne împiedică să le îndreptăm. Uitaţi-vă la mine, mă uit în ochii dumneavoastră. Dacă a greşit Videanu, trebuie să îndreptăm ce a greşit Videanu. Dacă a greşit Băsescu, trebuie să îndreptăm. Dacă a greşit Iliescu, Constantinescu, până unde vreţi dumneavoastră”, i-a răspuns Predoiu la o întrebare pe tema mandatului lui Adriean Videanu.

Candidatul PNL a subliniat că ”Bucureştiul trebuie să stea la masa Guvernului”.

Bucureştiul dă la bugetul de stat peste 20% din PIB şi primul ministru indiferent cine este şi de la ce partid vine trebuie să ia aminte că fără Bucureşti nu poate dezvolta România. Ori asta ca primar general o să spun foarte răspicat, Bucureştiul trebuie să stea la masa Guvernului, iar Guvernul să facă bine să rezolve problemele Bucureştiului pentru că depinde dezvoltarea ţări de cea a Bucureştiului. Şoseaua de centură şi reţeaua de metrou trebuie rezolvate în colaborare, Guvern-Primăria General, rapid. Rezolvi traficul din mijlocul oraşului cu soluţiile de la marginea oraşului”, a mai spus Predoiu.

La rândul său, Ovidiu Raeţchi, cel care a propus dărâmarea zidului din jurul Parlamentului şi proiectul Marii Grădini, a afirmat că sectorul 5 poate deveni unul dintre fruntaşi la capitolul spaţiu verde.

Sectorul 5 stă cel mai prost la spaţiul verde din Bucureşti, avem 2 metri de spaţiu verde/cap de locuitor, media impusă de UE este undeva la 26, deci suntem aproape de pragul minim, ori readucând în circuitul public spaţiul de la Palatul Parlamentului, readucând în circuitul public prin împădurire zona de la Casa Academiei, care într-adevăr este o zonă de pericol public în momentul de faţă câştigăm zeci de hectare şi facem din sectorul 5 din codaş, unul din fruntaşii din Bucureşti. Tot spaţiul acesta este vechiul Uranus care a fost ras de pe suprafaţa pământului de Ceauşescu înainte 1989”, a argumentat Ovidiu Raeţchi.

Cât priveşte celelalte proiecte ale liberalului pentru sectorului condus timp de 10 ani de Marian Vanghelie, el a anunţat că ”realibilitarea termică este prioritatea zero”. Prezent la întâlinirea cu cetăţenii, Ciprian Ciucu i-a sfătuit pe liberali ”să facă ce au promis”.

Cookies