MESAJUL lui Dacian Cioloș înainte de alegerile locale

de:
06 mai 2016
0 Afișari
MESAJUL lui Dacian Cioloș înainte de alegerile locale

Lansez și un mesaj, pentru că suntem în campanie electorală și sper ca locuitorii comunităților locale, ai comunelor, ai orașelor ș.a.m.d. să trateze cu cea mai mare responsabilitate aceste alegeri. Cu cei pe care locuitorii îi aleg vor trebui să discute și să găsească soluții. Și atunci cu atât mai mult trebuie să aleagă oameni în care într-adevăr au încredere și oameni cărora să le dea într-adevăr prin vot legitimitatea de a discuta proiecte de dezvoltare locală atât cu Guvernul, cât și cu mediul economic, pentru că dezvoltarea unei comunități nu se face doar cu bani de la Guvern, se face și cu investiții. Și aici Guvernul, cel puțin Guvernul pe care îl conduc, va da tot concursul pentru a atrage și investiții românești sau străine, dar asta presupune și o implicare a colectivităților locale. Deci, dezvoltare locală înseamnă mai mult decât compensații, înseamnă și o viziune la nivel local și sper să vedem această viziune cât mai bine definită după alegeri„, a spus Dacian Cioloș, vineri, răspunzând unei întrebări la a IV-a ediție a forumului de dezbateri Eurosfat.

De asemenea, premierul a mai vorbit despre nevoia politicienilor de a se reconecta cu oamenii.

În această dimineață la ‪#‎Eurosfat‬ am subliniat faptul că trebuie să găsim modalitatea de a ne reconecta la nevoile și percepțiile oamenilor. Trebuie să știm ce vrem noi de la Uninea Europeană. De aceea este nevoie de astfel de dezbateri realiste – pentru a stabili în ce fel, prin viziunea noastră putem contribui la viziunea europeană. Această viziune nu ține doar de decizii ale Comisiei Europene, de un stat membru sau un altul și ar trebui să țină de o punere în comun a modului de abordare al tuturor statelor membre.
Pregătirea președinției UE înseamnă pregătirea unei viziuni pentru ceea ce vom face la nivel european în anii viitori. În 2019, la un pic mai mult de 10 ani de la aderare, România va avea oportunitatea să-și asume o poziție cu putere de influență mare – ne asumăm capacitatea de a media poziții comune între statele membre ținând cont de agenda UE. Va fi o agendă impusă de realitățile momentului dar vor fi și subiecte pe care România le va putea propune pentru această agendă dacă va găsi aliați între statele membre. O astfel de responsabilitate se pregătește din timp„, a mai spus premierul României.

Cookies