ARHIVA B365

ALEGERI BUCUREȘTI 2016: Firea și Predoiu, colaborare pentru RADET. Cum l-au atacat pe Nicușor Dan

După ce candidatul USB Nicușor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare „pentru că sunt cele corecte”.

„Cele afirmate aici şi de mine şi de domnul Cătălin Predoiu sunt reale. Noi suntem singurii candidaţi din acest platou care ne-am întâlnit cu managementul şi sindicatele din RADET, prin urmare cunoaştem, stăpânim cât se poate de bine lucrurile şi desfăşurarea evenimentelor de la RADET şi am propus soluţii aş spune asemănătoare pentru că acestea sunt cele corecte„, a spus Firea, conform mediafax.ro.

Predoiu i-a cerut Gabrielei Firea să convingă PSD să sprijine un proiect de lege al primarului general prin care să schimbe radical cadrul legislativ în care funcţionează RADET, iar candidatul PSD a acceptat.

Gabriela Firea a explicat că situaţia de la RADET e complicată şi a făcut o schemă cu centralele.

La rândul său, Cătălin Predoiu a susţinut că sunt trei centrale şi că mai are ELCEN unele, dar că numărul de centrale din Bucureşti nu este relevant.

„Domnul Nicuşor Dan ne pune întrebarea pe care i-a pus-o Denise Rifai şi la care n-a ştiut să răspundă şi a aflat acolo că-s patru cu trei. Concetraţi-vă dumneavoastră pe viziunea oraşului şi pe cifre care n-au niciun sens. RADET are trei centrale şi mai sunt pe lângă astea cele ale ELCEN-ului. Asta credeţi că este important pentru un primar general? Şi dacă-s patru şi nu-s trei, asta credeţi că este important?„, a atacat Predoiu.

Nicuşor Dan a replicat că RADET are 47 de centrale şi că 33 au fost refuncţionalizate.

„Dacă este aşa, de ce n-aţi corectat-o pe doamna Rifai care v-a pus aceeaşi întrebare şi v-a corectat, v-a dat cifra pe care v-am dat-o şi eu? De ce aţi tăcut în emisiune? Care e adevărul pe care îl îmbrăţişaţi pentru că se pare că aveţi două tipuri de mesaje…”, a punctat Predoiu.

Firea a afirmat că ea şi Predoiu nu sunt la şcoală să fie scoşi la catedră şi să spună Nicuşor Dan că au greşit o virgulă, fiind oameni responsabili cu programe de guvernare şi soluţii.

„Aici nu suntem elevii scoşi la tablă de domnul diriginte care ne spune că am greşit o virgulă, că pe urmă îi scoatem şi noi pe aceia care ne scot la tablă la materia la care ne pricepem noi mai bine”, a concluzionat Firea.

„Fiţi decent, domnule Nicuşor Dan, dumneavoastră aveţi două tipuri de mesaje, dumneavoastră sunteţi un om cu două feţe şi practicaţi acest lucru permanent”, l-a acuzat şi candidatul PNL.

După pauză, liberalul a revenit şi a spus că s-a informat şi că tehnic RADET are două centrale.

„Într-un fel toţi am greşit şi cetăţenii trebuie să ştie lucrurile acestea – când greşeşte primarul trebuie să ştie. Tehnic, riguros răspunsul e că sunt două centrale”, a conchis Predoiu.

Ulterior, Nicușor Dan a reacționat pe Facebook:


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button