ALEGERI BUCUREȘTI 2016: Firea consideră că cea mai mare problemă a bucureștenilor e întreținerea

de:
13 mai 2016
0 Afișari
ALEGERI BUCUREȘTI 2016: Firea consideră că cea mai mare problemă a bucureștenilor e întreținerea

ALEGERI BUCUREȘTI 2016:

Firea a participat vineri la o întâlnire electorală cu alegătorii de pe șoseaua Dobroești, alături de candidatul PSD la Primăria sectorului 2, Mugur Mihai Toader.

„Problema cea mai mare a bucureștenilor în acest moment, indiferent în ce cartier sau sector locuiesc, se referă la faptul că au sentimentul și dovezile că plătesc mai mult la întreținere decât ar fi justificat. În ceea ce privește apa caldă și căldura, în acest moment, producătorul, ELCEN, aparține de minister, iar RADET aparține de Primăria Generală, dar sunt două entități economice care îi deservesc pe cetățeni, deci ar trebui să funcționeze împreună, sinergic. Acest lucru se va întâmpla imediat pentru că ar însemna, în primul rând, un plan de redresare și modernizare a rețelelor aparținând RADET care automat ar duce la reducerea pierderilor de pe rețea și implicit (…) la reducerea costului facturii pentru apă caldă și căldură”, a spus Gabriela Firea, conform agerpres.ro.

Ea a susținut că pentru dezvoltarea și modernizarea rețelei de termoficare din București există 187 milioane de euro, fonduri nerambursabile din bani europeni.

„Sunt cartiere în București la care apa caldă și căldura vin de foarte departe, de la 25 km. Avem conducte vechi, de dinainte de 1989, iar unele dintre ele au dimensiunea cât înălțimea unui om. Avem conducte de 50 de ani, cele mai tinere sunt de 25-30 de ani”, a arătat candidatul PSD la Primăria Capitalei.

Ea a explicat că această rețea trebuie redimensionată, întrucât a fost gândită pentru un sistem în care 70% se adresa zonei industriale și doar 30% zonei de blocuri, creșe, grădinițe, spitale și instituții de stat.

„Urgent, începând de pe 6 iunie, trebuie votată de către Consiliul General (…) strategia energetică pentru București. Imediat după stabilirea acesteia, trebuie votat caietul de sarcini, stabilit studiul de fezabilitate și ridicată aplicația pentru accesarea celor 187 milioane euro, bani nerambursabili, fonduri europene”, a prezentat Firea pașii de urmat în modernizarea rețelei de termoficare.

Cookies