ALEGERI BUCUREŞTI 2016: Cine a votat-o pe Gabriela Firea, cine l-a votat pe Nicuşor Dan

de:
06 iun. 2016
0 Afișari
ALEGERI BUCUREŞTI 2016: Cine a votat-o pe Gabriela Firea, cine l-a votat pe Nicuşor Dan

ALEGERI BUCUREŞTI 2016: 

CURS-Avangarde a analizat, în detaliu, profilul alegătorilor din Bucureşti, informează stiri.tvr.ro.

Candidata PSD, Gabriela Firea, a fost votată de bărbaţi şi de femei aproape în egală măsură. Există însă diferenţe în privinţa studiilor pe care le au alegătorii ei. O preferă preponderent persoanele cu studii medii şi sub medii. Multe dintre ele sunt angajate ca muncitori sau tehnicieni. Iar în privinţa vârstei, social-democrata a atras mai mult votanţi de peste 56 de ani.

Situaţia este inversă în privinţa candidatului USB, Nicuşor Dan. Spre el s-au îndreptat mai ales persoane sub 55 de ani, cu studii superioare. El a atras un procent important de patroni şi de funcţionari cu studii superioare din mediul public şi privat. Nu a existat o diferenţă prea mare între numărul femeilor şi cel al bărbaţilor care au pus ştampila pe numele lui Nicuşor Dan.

La fel s-a întâmplat în cazul candidatului liberal, Cristian Predoiu. Procentele femeilor şi bărbaţilor care l-au votat sunt similare. Nici pe categorii de vârstă sau de ocupaţie nu sunt diferenţe mari între cei care l-au preferat pe Predoiu, adaugă sursa citată.

 


Cookies