ȘTIRI

ALEGERI BUCUREȘTI 2016. Promisiunile lui Cătălin Predoiu: Voi fi primul primar eco din România

ALEGERI BUCUREȘTI 2016:  

„Vă promit, vă promit, vă promit, voi fi primul primar eco din România. Eco merge cu clean, curat pe româneşte. Pesediştii şi-au făcut o primărie cu geamuri negre de Panama.(…) În primăria mea nu va exista corupţie. Voi face din corupţi şomeri (…) neremuneraţi. Şase sectoare, zero corupţie”, a declarat Cătălin Predoiu la evenimentul de lansare a programului său pentru Bucureşti.

Discursul candidatului PNL la Primăria Capitalei a fost marcat, de altfel, de comparaţii şi metafore la fel de inedite, dublate de promisiuni electorale, informează mediafax.ro.

Cătălin Predoiu a evocat impresia pe care i-a făcut-o Copenhaga, „oraş tihnit care îşi respectă locuitorii şi îşi onorează vizitatorii”, prin compraţie cu un Bucureşti „îmbolnăvit de un doctor” (aluzie la fostul primar Sorin Oprescu).

„Îmi asum răspunderea de a transforma un oraş care îşi asediază locuitorii într-un oraş prietenos în care viaţa este o sărbătoare şi nu o luptă perpetuă cu traficul, poluarea şi factura la întreţinere”, a spus Cătălin Predoiu.

Liberalul a susţinut că şi-a petrecut timpul încercând să evalueze „cât de gravă este boala oraşului şi cât de ameninţătoare pentru toţi cei care trăiesc în el”, ajungând la concluzia că traficul este „cea mai supărătoare rană” şi prima care trebuie tratată.

„Voi fi coşmarul oricărui Guvern până când avem o şosea de centură pe patru benzi finalizată! Până când metroul va ajunge din Drumul Taberei la Eroilor şi de la Gara de Nord la Otopeni. Până când închidem şi al doilea inel median al Capitalei, pentru care există deja cei 1,3 miliarde de euro, dar pentru care nu există încă suficientă voinţă politică să îi absorbim şi să îi prefacem în trafic fluent”, a susţinut candidatul PNL.

Predoiu a mai promis că va transforma Bucureştiul într-o „oază de investiţii” şi că îşi propune crearea de locuri de muncă: „Tinerii noştri au aur în minte, vreau să îşi facă o carieră în România”.

De la „aurul” tinerilor, candidatul a trecut la „soluţia serioasă” (slogan al candidatului-nr.) pe care o propune bucureştenilor: „Dragostea mea va îmbrăca întreg oraşul. (…) PSD stă în calea fericirii voastre. O consecinţă logică şi de bun simţ ca să facem bine oraşului este ca PNL să învingă PSD. Şi vom face acest lucru. Vă promit”.

La eveniment a fost prezent, pe lângă  Andrei Baciu, actriţa Stela Popescu şi cântăreaţa de operă Felicia Filip, şi preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, Petru Lucaci. 

Profesorul de arhitectură şi urbanism la Institutul „Ion Mincu”, Dorin Ştefan, s-a numărat şi el printre susţinătorii prezenţi la eveniment, mesajul să fiind acela că „Bucureştiul va face un mariaj bun cu Predoiu”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button