ARHIVA B365

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Care este ordinea candidaţilor la Primăria Capitalei pe buletinul de vot

După tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii pe buletinul de vot, BEM anunţă că cel care va ocupa primul loc pe buletin este candidatul ALDE.

Lista pe buletinul de vot va fi următoarea:

1. Daniel Barbu (ALDE)

2. Cătălin Predoiu (PNL)

3. Gabriela Firea (Alianţa PSD+UNPR)

4. Nicușor Dan (USB)

5. Bogdan Diaconu (PRU)

6. Adrian Severin (PDS)

7. Robert Turcescu (PMP)

8. Iulia Gorea-Costin (PNŢCD)

9. Niculae Neamţu (Partidul Republican) – n.red.: în procesul verbal al BEM apare PER, care nu are candidat

10. Petrică Dima (PSR)

11. Mirel Amariţei (ProDemo)

12. Cătălin Berenghi (independent)

CITEŞTE ŞI CANDIDAŢII la primăriile de sector. Cine sunt şi câţi au intrat în cursă la fiecare sector

VEZI AICI HOTĂRÂREA BEM

UPDATE Biroul Electoral Municipal a corectat eroarea apărută în ceea ce privește ordinea pe buletinul de vot la alegerile pentru PMB, când, dintr-o greșeală de dactilografiere, candidatul Partidului Republican din România, Nicu Neamțu, a fost exclus de pe listă, în locul lui apărând Partidul Ecologist.

”Azi, 08.05.2016, constatând că în cuprinsul Hotărârii nr.45/06.05.2016 a Biroului Electoral s-a strecurat o eroare, în sensul că la punctul 9 al buletinului de vot care va cuprinde candidații pentru funcția de primar general a fost menționat Partidul Ecologist Român, partid care nu are candidați pentru funcția de primar, în locul Partidului Republican din România, candidat Neamțu Niculae. Biroul Electoral procedează la îndreptarea erorii materiale din Hotărârea nr. 45/06.05.2016, în sensul că, la punctul 9 al buletinului de vot care va cuprinde candidații pentru funcția de primar general va fi menționat Partidul Republican din România”, se arată în hotărârea BEM.

Candidatul Partidului Republican din România la funcția de primar general, Nicu Neamțu, nu figurează în procesul verbal privind ordinea pe buletinele de vot, din cauza unei erori de dactilografiere, a precizat sâmbătă locțiitorul președintelui Biroului Electoral al Municipiului București, Ovidiu Roșca.

„Candidatul Partidului Republican, Niculae Neamțu, a fost admis și validat și probabil că poziția pe care în mod greșit este dactilografiat PER (…) este de fapt poziția domnului Neamțu. Este o eroare care va fi îndreptată în ședința de duminică a BEM”, a declarat pentru AGERPRES procurorul Ovidiu Roșca.

Precizarea a fost făcută după ce Nicu Neamțu a semnalat, prin intermediul unui comunicat, faptul că numele său nu se regăsește în procesul verbal cu rezultatele tragerii la sorți pentru ordinea pe buletinul de vot. În schimb, apărea Partidul Ecologist în loc de Partidul Republican.

________________________________________________________________________________________

Reacţia candidatului Partidului Republican, după ce la poziţia 9 a apărut PER

Nicu Neamțu, candidatul Partidului Republican din România la funcția de Primar General, îi acuză pe reprezentanții Biroului Electoral al Municipiului București de jocuri în favoarea partidelor mari, după ce în procesul verbal în care ar trebui să apară rezultatele tragerii la sorți de vineri nu se regăsește partidul acestuia, cu toate că se află pe lista candidaturilor definitive și admise.

„Partidul Republican din România a fost exclus vineri de la procesul de selectare a pozițiilor de pe buletinul de vot de la alegerile locale pentru Primăria Generală a Municipiului București. În Procesul Verbal nr. 97 privind stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot a candidatului la funcția de Primar General, făcut public la o zi după tragerea la sorți, apare afișat Partidul Ecologist, care nu are candidat la funcția de primar, în locul Partidului Republican din România.

‘Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Biroul Electoral Municipal! Suspectăm faptul că membrii BEM ar fi introdus intenționat la tragerea la sorți pentru Primăria Generală un alt partid în locul nostru, ceea ce înseamnă că procesul a fost viciat și trebuie neapărat repetat! Procesul de tragere la sorți trebuie să fie transparent, un gest de normalitate ar fi fost dacă eram invitați vineri la acest eveniment’, precizează Nicu Neamțu, președintele Partidului Republican.

Președintele republicanilor îi mai acuză pe cei de la BEM și de faptul că ar fi completat locurile rămase libere din Biroul Electoral Municipal cu mai mulți reprezentanți ai partidelor mari sau influente.

‘Cu toate că am făcut o adresă pentru ca Partidul Republican să fie luat în considerare pentru completarea locurilor libere din BEM București, partidele mari sau influente au întotdeauna mai mult noroc la procesele acestea de selecție: PNL are 2 reprezentanți, USB are 2 reprezentanți, pe când noi și alte partide mai mici nu avem loc în acest cerc restrâns’, a completat Neamțu.

Partidul Republican din România solicită public membrilor Biroului Electoral Municipal București repetarea procesului de tragere la sorți, precum și asistarea la acest proces de către reprezentanții tuturor partidelor politice participante la alegeri, a ONG-urilor sau a cetățenilor care doresc acest lucru”, se arată într-un comunicat.

Precizările BEM. o eroare

Locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Municipal, Ovidiu Roşca a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că s-a produs o eroare prin apariţia pe buletinul de vot a Partidului Ecologist Român (PER), formaţiune care nu are candidat la funcţia de Primar General, iar Partidul Republican din România, care are candidat, în persoana lui Niculae Neamţu, nu se regăseşte pe buletinul de vot.

Duminică, 5 iunie, votul va începe la ora 7.00 şi se va încheia la ora 21.00.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button