ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidaţii la primării, prezentaţi şi evaluaţi pe site-ul Votez.info

de:
30 mai 2016
0 Afișari
ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidaţii la primării, prezentaţi şi evaluaţi pe site-ul Votez.info

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Initiativa Romania a lansat site-ul Votez.info, o platforma unde sunt prezentati si evaluati cei 67 de candidati la primariile din Bucuresti, scrie HotNews.ro.

Platforma le prezinta alegatorilor informatii precum:

– 46 dintre 67 de candidati la primariile din Bucuresti cer votul alegatorilor fara a le prezenta un program scris de guvernare locala (Primaria Generala: 5 din 12 nu au program; Sectorul 1: 5 din 10 nu au program; Sectorul 2: 9 din 11 nu au program; Sectorul 3: 8 din 10 nu au program; Sectorul 4: 10 din 10 nu au program; Sectorul 5: 5 din 6 nu au program; Sectorul 6: 4 din 8 nu au program);

– 4 dintre cei 12 candidati propusi de PNL si PSD la primariile de sector sunt absolventi ai Colegiului National de Aparare sau Colegiului National de Informatii;

– 6 candidati pentru primariile din Bucuresti sunt inculpati in dosare pentru fapte de luare de mita, spalare de bani, trafic de influenta, fals in declaratii, evaziune fiscala, luare de mita sau abuz in serviciu. Acestia sunt propusi bucurestenilor de PSD, PDS, ProDemo, iar unul este independent.

Platforma le permite bucurestenilor sa evalueze candidatii prin selectarea si comparatia simultana a pana la 5 candidati si sa dea note candidatilor pe baza istoricului lor public si urmarind 5 criterii: experienta relevanta, leadership si viziune, initiativa si asumare, implicare in comunitate, integritate. Media notelor date de bucuresteni se va calcula in timp real.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Votez.info le va permite bucurestenilor sa vada nota data de membrii Initiativei Romania fiecarui candidat si sa o compare cu propria evaluare, dar si cu cea a celorlalti cititori ai site-ului.

Cookies