ALEGERI BUCUREȘTI 2016: Alexandru Nazare contestă numărul reprezentanților PSD din secțiile de vot

de:
29 mai 2016
0 afișări
ALEGERI BUCUREȘTI 2016: Alexandru Nazare contestă numărul reprezentanților PSD din secțiile de vot

ALEGERI BUCUREȘTI 2016: 

„PSD vrea să numere voturile rezultate în urma alegerilor din 5 iunie 2016 doar cu membrii lor de partid, încercând să introducă în secţiile de votare trei reprezentanţi în loc de unul aşa cum prevede legea, democraţia şi bunul-simţ”, a declarat candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, Alexandru Nazare.

PNL a depus contestaţie la biroul electoral de sector faţă de modul în care PSD a depus listele de completare ale reprezentanţilor din secţiile de votare, care a fost respinsă şi solicită Autorităţii Electorale Permanente şi Biroului Electoral Central să ia măsuri imediate pentru a împiedica acest abuz al PSD, a susţinut candidatul PNL la Primăria Sectorului 1.

„Am depus contestaţie, evident, la Biroul Electoral de sector, contestaţia ne-a fost respinsă şi mă întreb dacă Sectorul 1, fruntea Bucureştiului, Capitala Capitalei, merită un astfel de tratament într-un moment în care îşi alege edilul. (…) Sesizez BEM, AEP, să ne facă dreptate să intervină în această problemă extraordinar de gravă pentru că putem să considerăm de acum rezultatul acestor alegeri viciat dacă lucrurile vor continua să rămână aşa cum sunt acum”, a spus Alexandru Nazare.

PNL solicită Biroului Electoral Central şi birourilor electorale de circumscripţie ale Capitalei “să prevină abuzurile PSD”, iar completarea secţiilor de votare din Bucureşti să se facă doar cu reprezentanţii Alianţei PSD-UNPR, în cea de a doua Etapă, aşa cum este reglementat de lege, a mai spus Nazare.

Alexandru Nazare a afirmat că PSD a depus, vineri, liste de completare a birourilor secţiilor de votare din Bucureşti cu câte trei reprezentanţi: unii ai PSD, unii ai UNPR şi alţii ai Alianţei Electorale PSD-UNPR.

“Potrivit legii alegerilor locale nr 115/2015 şi deciziilor Biroului Electoral Central, pentru scrutinul din data de 5 iunie 2016 formaţiunile politice parlamentare pot desemna doar un reprezentant în birourile secţiilor de votare, după ce listele de candidaţi pentru funcţia de primar şi consilier local au fost validate de Biroul Electoral de Sector”, susţine Nazare, care aminteşte că pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, PSD şi UNPR au întocmit liste comune de candidaturi, pe care le-au depus sub Alianţa Electorală PSD-UNPR.


Cookies