Alegeri ANTICIPATE în Grecia. Premierul Tspiras ȘI-A DAT DEMISIA

de:
20 aug. 2015
0 Afișari
Alegeri ANTICIPATE în Grecia. Premierul Tspiras ȘI-A DAT DEMISIA

Joi seara, în jurul orei 20:45, Tspiras a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, ca demisionează din fruntea Guvernului grec. În motivarea deciziei, acesta susține că vrea ca poporul elen să decidă dacă el și Executivul pe care l-a condus l-a reprezentat cu curaj și dacă oamenii sunt de acord cu noul pachet de măsuri propus de el. 

Demisia lui Tsipras din fruntea Guvernului va duce la alegeri anticipate în Grecia. 

Tsipras a mai adăugat că este mândru de modul în care a condus Guvernul în cele 8 luni de mandat și de modul în care a negociat cu creditorii externi. 

După o serie de întâlniri cu oficiali şi lideri politici, premierul de la Atena a decis să-şi depună mandatul şi să declanşeze astfel alegeri anticipate, potrivit oficialilor guvernamentali, citaţi de Reuters.

Locul său în fruntea Executivului ar urma să fie luat, interimar, de șefa Curții Supreme din Grecia, anunță Realitatea TV.

Decizia premierului grec vine după ce Guvernul condus de acesta se confruntă cu o mare revoltă a parlamentarilor aparținând propriului partid, Syriza, cauzate de noile măsuri de austeritate adoptate de Executiv.

Tsipras va propune organizarea scrutinului pe 20 septembrie, după demisia pe care ar urma, potrivit surselor citate, să și-o depună joi seară.

Anterior, Ministrul Sănătăţii elen, Panagiotis Kouroublis, declara că atmosfera ar putea fi calmată doar prin alegeri anticipate, deși acestea nu reprezintă alegerea ideală: „Alegerile nu sunt cea mai bună alegere, dar pentru ca economia să-şi revină este nevoie de stabilitate politică”, a declarat el pentru Skai TV, citat de gandul.info.

Cookies