ALEGERI 2016. Sondaj PSD: Se evaluează şansele unei confruntări între Firea (PSD) şi Orban (PNL)

de:
28 feb. 2016
1 Afișari
ALEGERI 2016. Sondaj PSD: Se evaluează şansele unei confruntări între Firea (PSD) şi Orban (PNL)

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. În ultima şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PSD, liderii au decis să comande un nou sondaj, care să arate care ar fi şansele Gabrielei Firea într-o confruntare cu Ludovic Orban. Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că în cazul în care sondajele nu arată şanse de câştig pentru PSD, ar putea apărea o schimbare de candidat.

CITEŞTE ŞI Gabriela Firea preia conducerea PSD Bucureşti. Este prima opţiune la Primăria Capitalei

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. În urma Consiliului Naţional al PSD, Liviu Dragnea a anunţat că Robert Negoiţă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte a PSD Bucureşti, conducerea organizaţiei municipale fiind preluată de Gabriela Firea. Totodată, Dragnea a anunţat că Firea este prima opţiune a partidului pentru Primăria Capitalei, dar că decizia finală va fi luată în perioada imediat următoare.

ALEGERI LOCALE 2016. Ludovic Orban, candidatul PNL: Sunt pregătit să câștig Primăria Capitalei

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. ALEGERI LOCALE 2016. Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat că este pregătit să câștige Primăria Capitalei. Liberalul a explicat de ce s-a luat decizia schimbării candidatului PNL și de ce a fost el desemnat. Detalii, aici. 

La capitolul negocieri cu aliaţii, social-democraţii au semnat protocol de colaborare cu ALDE şi UNPR, însă cele două formaţiuni politice cu care PSD a semnat protocoale nu ajung la un consens. De altfel, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat că partidul său colaborează ”doar cu PSD”.

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. În aceste condiţii, surse din PSD susţin că va fi greu de obţinut un consens pentru susţinerea unui candidat unic la primăria Capitalei de către toate cele trei partide. Potrivit acestora, PSD ar înclina mai mult spre susţinerea ALDE, pentru că Tăriceanu ar aduce oricărui candidat un plus de notorietate de 12-14%, dacă îl susţine public.

Cei de la ALDE ar dori să beneficieze de susţinerea PSD în Sectoarele 1 şi 4, aceasta fiind condiţia impusă de Tăriceanu pentru susţinerea unui candidat PSD la Capitală. La rândul lor, social-democraţii i-au cerut lui Tăriceanu să intre în cursa electorală fie la Sectorul 1, fie la primăria Capitalei, însă acesta a refuzat.

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. Pe de altă parte, UNPR îşi doreşte susţinerea PSD pentru Sectorul 2, acolo unde au primarul în funcţie, pe Neculai Onțanu. Între timp, UNPR îşi pregăteşte un candidat individual pentru primăria Capitalei, în persoana senatorului Ilie Năstase.

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016.

Cookies