ARHIVA B365

ALEGERI 2016: Nicușor Dan, Daniel Barbu și Turcescu au răspuns întrebărilor puse de bucureșteni

ALEGERI BUCUREȘTI 2016:

Candidații au răspuns la întrebările puse de bucureșteni, cele mai multe dintre acestea referindu-se la viziunea privind viitorul Capitalei.

Ce au declarat, conform agerpres.ro:

ROBERT TURCESCU:

„Un primar general nu e Harry Potter, el nu va putea lucra pentru a-și duce la îndeplinire viziunea despre București fără sprijinul organizațiilor non-guvernamentale, fără spirjinul cetățenilor, fără spirjinul mediului privat și al unui Consiliu General responsabil. Îmi doresc ca după 4 ani de administrație Turcescu să existe un transport public civilizat, modernizat, capabil să satisfacă nevoile acestui oraș și pe ale cetățenilor lui. Îmi doresc finanțarea unor lucrări începute deja, scrise deja în scriptele primăriei, dar care fie nu au fost finanțate, fie au fost întârziate și produc în momentul de față pagube în bugetul municipalității. Orașul acesta nu mai poate supraviețui cu șapte bugete diferite, cu șapte viziuni de dezvoltare, cu primari care își respectă mai degrabă mandatul politic în detrimentul mandatului oferit de cetățeni. Orașul are nevoie de o nouă împărțire.”

NICUȘOR DAN:

„Ceea ce vreau eu să promit este o administrație care funcționează, nu administrația publică rușinoasă cu care avem toți de a face azi. Asta înseamnă transparență în tot ce înseamnă activitatea Primăriei și mai ales a cheltuirii banului public, să publici contracte pe site în momentul în care ele sunt emise. Asta înseamnă ca în relația cu cetățeanul să simplificăm procedurile astfel încât cetățeanul să vină o singură dată la Primărie pentru orice problemă pe care o are de rezolvat, pentru orice act pe care îl are de obținut să găsescă pe site-ul Primăriei tot setul de acte cu care trebuie să vină o singură dată, iar Primăria să se ocupe după aceea de relația cu celelalte autorități, un sistem just care să cuprindă toate informațiile de ordin geografic, inclusiv proprietățile municipalității pe care vrea să dezvoltăm școli, grădinițe, spații verzi.”

DANIEL BARBU:

„Programul meu are viziunea unui oraș liber de democrație. Transparență există și astăzi, nu transparența lipsește, ci legitimitatea. Cu alte cuvinte, datele care sunt disponibile cetățenilor, dar cer oarecare experiență a citirii lor și evident mulți cetățeni nu au această experiență sau nu au timp sau nu au intenția de a dobândi o asemenea experiență. De aceea, eu îmi propun să facem mai mult decât să punem la dispoziție în format electronic toate datele. Vrem să prezentăm prin corespondență rapoarte trimestriale, succinte dar clare și cuprinzătoare pe care fiecare cetățean, interesat sau nu, îl poate arunca sau își poate face din raport o lectură de week-end. Fiecare cetățean să primească acasă un soi de dare de seamă succintă asupra tuturor cheltuielilor ca și asupra tuturor deciziilor luate de primar și de Consiliul General”, a afirmat Daniel Barbu.

Ce spun despre Catedrala Neamului:

În legătură cu Catedrala Mântuirii Neamului, candidații au avut păreri total diferite. Astfel, Daniel Barbu a spus că nu i se pare oportun ca Primăria Municipiului București, primarul, Consiliul General, să aloce fonduri pentru finalizarea acesteia, adăugând că este convins că Patriarhia are fondurile necesare pentru a finaliza execuția clădirii respective.

Nicușor Dan a spus despre acest subiect că este „un punct sensibil” asupra căruia ar trebui să se pronunțe bucureștenii prin referendum.

În schimb, Robert Turcescu a precizat că va aloca bani, dacă va fi primar, pentru finalizarea acestui obiectiv.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button