Colorarea picturilor pe numere nu poate fi numită o ocupație pur adultă. Dacă vă pregătiți corect copilul pentru această sarcină, el va putea face față la fel de bine ca și un adult. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie doar de motivația potrivită și poate consta într-o tematică care să intereseze copilul și să-l încurajeze să termine cât mai repede activitatea de pictură pe numere.
Alegerea tematicii
Nu ar trebui să vă ghidați de stereotipurile clasice, conform cărora băieților le plac doar armele și mașinile, iar fetelor – păpușile și tonurile roz. Toți copiii sunt diferiți, așa că ar trebui să le ascultați părerea și să nu o impuneți pe a dvs., pentru că altfel activitatea, care ar fi trebuit să devină o distracție plăcută, se va transforma în tortură.
Pentru copilul dumneavoastră, puteți comanda o pictură pe numere de diferite grade de dificultate: de la foarte simplu până la cele care necesită anumite abilități de desen. Dar principalul lucru este că va fi o imagine cu o tematică interesantă pentru copilul dvs.
Picturile moderne pe numere conțin deseori tematici din desene animate celebre pentru a trezi interesul copilului. Este deosebit de bine dacă acesta este desenul lui animat preferat. Îi puteți arăta fiului sau fiicei în avans că această pictură nu este doar divertisment care îi va lua din timp. După finalizarea lucrării, pictura va merge în camera lui, ceea ce vă va permite să o admirați constant și să arătați cu mândrie rezultatul muncii prietenilor.
Ce tip de picturi este cel mai bun
De regulă, cea mai bună opțiune ar fi picturile cu structură radială și un număr minim de elemente mici, pentru care chiar și cel mai harnic copil ar putea să nu aibă suficientă răbdare. Cel mai bine este să începeți să pictați din centru – în acest fel vor fi mai puține șanse de a murdări partea deja finisată a desenului.
Pictura pe numere cu o schemă de culori imprimată pe pânză poate fi un bun ajutor pentru a facilita sarcina creativă. Apoi copilul nu trebuie să se uite la numere și se va putea concentra direct asupra nuanțelor pe care le vede în fața lui. Această abordare vă permite nu numai să pictați imaginea mai rapid, ci și să improvizați puțin, alegând tonuri apropiate de culoare și încercând să implementați tranziții netede între fragmentele individuale. Aceste abilități dobândite în acest proces vor ajuta ulterior la dezvoltarea abilităților motorii ale mâinii și la îmbunătățirea rezultatelor acestora în programa școlară în arte vizuale.
Sfaturi:
● improvizați;
● ascultați-vă copilul dvs.;
● lăsați-l să viseze puțin;
● nu cereți un rezultat perfect – orice rezultat este o muncă unică.
Și cel mai important – nu certați copilul pentru greșelile pe care le-a făcut. Dacă aceasta este prima sa pictură pe numere, trebuie doar să-i cumpărați următorul, astfel încât abilitățile lui să crească cu fiecare pictură nouă.
Sursele imaginilor: www.picturipenumere.ro