Aleea din București pe care poți să mergi doar dacă zbori. Dacă n-ai aripi sau kerosen, te cocoți pe capotele mașinilor parcate din bordură-n bordură

07 sept. 2023
2680 Afișari
Aleea din București pe care poți să mergi doar dacă zbori. Dacă n-ai aripi sau kerosen, te cocoți pe capotele mașinilor parcate din bordură-n bordură
Aleea din București pe care poți să mergi doar dacă zbori. Dacă n-ai aripi sau kerosen, te cocoți pe capotele mașinilor parcate din bordură-n bordură. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Doi șoferi din București au parcat pe trotuar, unul în spatele celuilalt. Pietonii nu mai aveau nicio șansă să treacă pe acolo, din cauza mașinilor parcate.

„Mergi pe capotă și plafon, tu ești pieton!”

Doi șoferi s-au urcat cu mașinile pe un trotuar din București și acolo le-au și lăsat parcate. Dacă un pieton ar fi vrut să treacă pe acolo, nu ar fi avut nicio șansă, ar fi fost nevoit să meargă pe partea carosabilă.

Un bucureștean care, probabil, nu a avut pe unde să treacă, a observat parcările neregulamentare a celor doi, le-a fotografiat și, ulterior, a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Postarea a fost văzută de zeci de internauți. Cei mai mulți i-au recomandat bucureșteanului să cheme poliția pentru a rezolva problema:

  • „Sună la poliție. Face mai mult decât o postare aici.” (Ț. R. M.)
  • „Nimeni nu are curajul să sune la poliție.” (G. B.)
  • „Sună la poliție.” (S. B. O.)

Mai mult decât atât, un bărbat i-a recomandat bucureșteanului să meargă pe capota și plafonul vehiculului, pentru că e pieton, iar cei doi șoferi nu au ce căuta cu mașinile pe trotuar:

Mergi pe capotă și plafon, tu ești pieton, ei n-au ce căuta acolo!” (C. M.)

Ce amendă riscă șoferii care parchează pe trotuar

Mulți șoferi din București aleg să-și parcheze mașinile atât pe trotuare, cât și în alte locuri nepermise. Însă, conform Codului Rutier, parcarea vehiculelor pe trotuar este interzisă:

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3).

Potrivit Antena 3 CNN, amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies