ARHIVA B365

Aleea Comediei, inaugurată în Centrul Vechi al Capitalei

„Mari artişti care au marcat istoria Teatrului de Comedie, şase stele pe ‘Aleea Comediei’, cum am numit-o noi. Am primit un mare tezaur. Să ne bucurăm de el şi să-l păstrăm în sufletele noastre. Vor veni şi altele, aleea va fi completă, cândva, să sperăm cât mai curând”, a spus, la eveniment, directorul Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă.

La rândul său, vicepremierul Capitalei Tomniţa Florescu a afirmat că „Bucureştiul se îmbogăţeşte cu oameni, cu suflete care au fost, care sunt exemple şi care ne-au făcut viaţa cât mai frumoasă”. „În general, aleile, în lume, sunt lucruri romantice, sunt alei vii, pentru că cele mai celebre alei amintesc de oameni. În special, cu cei de aici, într-o lume destul de întunecată, am râs şi i-am iubit. (…) Este o bucurie”, a mărturisit Florescu.

Ea a anunţat că miercuri, la şedinţa CGMB, va fi aprobat un proiect intitulat „Revenirea Pieţei Brătianu”, pentru redenumirea intersecţiei unde a fost amplasat ansamblul statuar dedicat marelui om politic liberal.

Cuvinte emoţionante au rostit fiicele actorilor Radu Beligan şi Dem Rădulescu, Lamia Beligan şi Irina Rădulescu, dar şi soţiile actorilor Gheorghe Dinică, Marin Moraru şi Iurie Darie. Actriţa Oana Pellea a transmis un mesaj de mulţumire pentru atenţia acordată tatălui său.

Ceremonia oficială de dezvelire a celor şase monumente de for public a fost organizată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

Încă de la înfiinţarea Teatrului de Comedie (5 ianuarie 1961), Radu Beligan, Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Amza Pellea, Iurie Darie şi Dem Rădulescu au scris pagini de aur în istoria comediei româneşti. Spectacole precum ”Troilus şi Cresida”, ”Rinocerii”, ”Celebrul 702”, ”Şeful sectorului suflete”, ”Umbra” sau ”Capul de răţoi” au beneficiat de aportul covârşitor al celor şase actori, dobândind premii importante în cadrul tuturor festivalurilor la care au participat, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, precizează Teatrul de Comedie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button