Alcoolul la volan: 40 de permise auto suspendate în week-end

de:
15 feb. 2011
0 Afișari
Alcoolul la volan: 40 de permise auto suspendate în week-end

În perioada 11 – 13 februarie 2011, Brigada Rutieră a organizat în Bucureşti, o acţiune pentru depistarea şi scoaterea din trafic a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Politiştii au reţinut 87 de permise de conducere, dintre care 42 pentru alcool, au întocmit 23 de dosare penale, dintre care 15 pentru conducerea unui autovehicul având o alcoolemie mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge, ori pentru refuzul de recoltare al probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Tot în aceeaşi perioadă, au mai fost aplicate 646 de sancţiuni în valoare totală de 152.692 lei.

Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice se sancţionează cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile şi cu 9-20 puncte amendă (reprezentând 603 – 1.340 de lei). Legea pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau care se află sub influenţa unor substanţe stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora. Refuzul, împotrivirea sau sustragerea unei persoane care conduce pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau testării aerului expirat, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Cookies