Al’ceva la prânz. IndiVan. Chifteluțe picante de berbecuț în sos de migdale, Butter Chicken hidratat în sos din piure de roșii, iar la desert croissante ca-n reclame. Pont.

04 iun. 2021
783 Afișari
Al’ceva la prânz. IndiVan. Chifteluțe picante de berbecuț în sos de migdale, Butter Chicken hidratat în sos din piure de roșii, iar la desert croissante ca-n reclame. Pont.

Salutare, om bun și pofticios, ca mine. “Mănânc pentru tine”, astăzi, de la IndiVan pentru felul principal, și de la Buoni e Bravi pentru desert. Un mix eclectic, care trebuie încercat și probat. Bani să ai. Și foame. Și timp.

IndieVan Priorities Bucket

Zilele trecute, făceam un research să văd câte food truckuri sunt în București. M-am plicitisit după pagina 20. Multe. Peste 50, lejer. Unele funcționale, altele trase pe dreapta, după cum le-a fost norocul. Dacă te mănâncă palma să începi un business din ăsta, sigur găsești ceva avantajos în perioada asta. E cool să faci de mâncare într-un food truck. Singura problemă e că, ce să vezi, e multă muncă. Tre’ să muncești. Angajați, facturi, social media. Eheheee…

Terasa Mercato Comunale

Primul și încă singurul food truck din România care oferă mâncare indiană

După ce săptămâna trecută am trecut pe la Drunken Squid (la Casa Monteoru), acum am poposit în curtea celor de la Mercato Comunale, unde am dat nas în nas cu “primul și încă singurul food truck din România care oferă mâncare indiană”, și, aș mai adăga de la mine, printre puținele food truckuri cu site de prezentare: IndiVan. www.indivan.ro. Sigur că n-au meniul urcat, dar măcar știi de un’ să-i iei.

De ce IndiVan?

Să mai schimbăm peisajul culinar. Ieri pește, azi indian. De ce nu? Nu sunt fan mâncare indiană, dar dacă nu pui o tonă de curry, nu te refuz. Din contră. Voi lăsa farfuria lună. Plus că e singurul food truck cu mâncare indiană. Scrie pe site, deci e adevărat.

Când am ajuns eu la Mercato, pe la un 4 și ceva după-masă, era destul de liniște.

Am întrebat indianul care nu era indian:

– Cu ce vă lăudați?

– Mănânci picant?, el de colo.

– Nu prea.

– Atunci, nu-ți lua chifteluțe de berbecuț. Ia-ți pui.

Meniu IndiVan

În consecință, din meniul IndiVan, am ales următoarele:

  1. Chifteluțe de berbecuț în sos de migdale – chifteluțe de casă din berbecuț cu mirodenii, prăjite și gătite în sos de ceapă, ghimbir, usturoi, mirodenii, supă de oase, lapte de cocos + orez basmati cu șofran inclus
  2. Butter Chicken – pui marinat, fript, hidratat în sos din piure de roșii, unt clarificat, ceapă, ghimbir, usturoi, smântână, mirodenii + orez basmati cu șofran inclus.

Judecata de Apoi

Un pui trecut prin multe

Butter Chicken – pui marinat, fript, hidratat în sos din piure de roșii, unt clarificat, ceapă, ghimbir, usturoi, smântână, mirodenii + orez basmati cu șofran inclus. 40

Miroase foarte bine, dar și foarte intens. De cum ridici comanda, te izbește mirosul ăla inconfundabil de mirodenii indiene, cu mult curry. Îl știi, n-ai cum să nu-l știi.

Butter Chicken, de la IndiVan

Preparatul ăsta arată ca o ciulama și miroase foarte, foarte bine. Miroase frumos, într-un fel aparte. Am găsit bucățele fragede de pui într-o mare de maglavais aromat și puțin picant, cât să țină ochiul mic aprins. Nu te arde, doar simți căldura. Constant. Un gust echilibrat, plăcut, contrar a ce mă așteptam.

Blurry Butter Chicken, de la IndiVan

Nu știe țăranu’ ce-i șhowfranu’

Faza mișto la puiul ăsta indian e că poți arunca orezul acolo în bol, sau poți turna magavaisul peste orez (cereale vs lapte all over again) și obții într-adevăr ceva gustos, legat. Eu așa am făcut. Mixul ăsta se completează numai bine, iar un strop de lime pe deasupra e fix ce-i trebuie. Și niște sare îi mai trebuie. M-am descurcat singur.

Orez basmati cu urme de șofran, de la IndiVan

Deși scrie că are șofran, greu zărești o pată de galben în orez. Aroma de șofran nici nu intră în discuție. Între noi fie vorba, și dacă ar fi avut mai mult șofran, aroma sigur ar fi dispărut de-ndată ce luai contact cu sosul puiului. Dar sună bine. Șofran. Bun acest Butter Chicken de la IndiVan, și suficient pentru un om nemâncat de la 10 dimineața. Părerea mea.

Zodia Berbecuț

Chiftteluțe de berbecuț în sos de migdale – chifteluțe de casă din berbecuț cu mirodenii, prăjite și gătite în sos de ceapă, ghimbir, usturoi, mirodenii, supă de oase, lapte de cocos + orez basmati cu șofran inclus.

Ioi! Arză-m-ar focu cine m-a pus să-mi iau chifteluțele vieții de berbecuț ÎN SOS DE MIGDALE. Și dacă nu mi-ar zis indianul ăla într-o română perfectă: “băi, nu-ți lua, vezi că-s picante!”.

Chifteluțe de berbecuț, de la IndiVan

Picante. Foarte picante! Deliciul fanilor picant. Chifteluțe din carne proaspătă de berbec, gustoasă, dar exagerat de picantă pentru gustul meu. Focul berbecuțului arde puternic. E jar aprins pe limbă, iar eu nu sunt fakir. Mă uit la ingrediente și ridic din umeri. Trebuie să cred pe cuvânt bucătarul că le-a folosit, pentru că nu mai simt nimic. Am limba anesteziată. Palarevedere!

Picant ca picant, dar mirodeniile și curryul sunt foarte, foarte intense în acest preparat. După două pahare de apă am deslușit gustul berbecuțului, era acolo, bun, proaspăt. Mănânci și simți că tot Bollywoodul e la tine în gură: o amestecătură de picat cu mirodenii, culori, texturi, zoom in, zoom out, elefanți, ardei iuți și efecte speciale făcute-n MS Paint.

Dacă ești fan picant, te rog încearcă aceste chifteluțe picante și spune-mi și mie cum sunt/au fost.

Croissante ca-n reclame, la Buoni e Bravi

Buoni e Bravi, pizzeria artizanală pe la care trecui acum câteva luni, are de ceva timp niște croissante, care se găsesc doar dimineața, până în ora 11, când intră pizza în cuptor.

Croissante cu cremă de vanilie și nutella, de la Buoni e Bravi

Am ținut neapărat să le arăt pentru ca mi se par fabuloase. Mai ții minte reclamele alea vechi la cornurile cu ciocolată Magic? Când rupea nenea ăla croissantul și din el izvora un fluviu de ciocolată, cam cu 99,99% mai multă ciocolată decât aveau în realitate? Ei, alea-s! Dar cu crema de ciocolată din reclamă.

E simplu să mulțumești copiii și adulții dimineața. Iei un croissant, îl bagi la cuptor, apoi îl umpli cu o tonă de nutella sau cremă de vanilie. Fun fact: când am ajuns eu, pe la ora 9 dimineața, mai erau doar 5 croissante disponibile. 3 cu cioco și 2 cu vanilie. Se dau ca pâinea caldă. Nu mai spun nimic despre ele. Doar atât: trebuie încercate. Uite mai jos un filmuleț cu ele în care îmi tremură mâinile:

Total IndiVan: 88 lei. Scump?

Aș mai mânca de la IndiVan? Da. Doar Butter Chicken, mulțumesc.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Uite mai jos o listă pe unde am mai mâncat pentru tine:

Cookies