BAZAR

ALBUM al trupei QUEEN, considerat pierdut, lansat la 40 de ani după ce a fost înregistrat

Concertul Queen din 20 noiembrie 1974 a fost susţinut la câteva zile după ce membrii trupei au fost invitaţi să cânte noul lor single, „Seven Seas of Rhye”, la emisiunea muzicală britanică „Top of the Pops”. Aceştia au fost invitaţi la respectiva emisiune după ce David Bowie a trebuit să renunţe în ultima clipă la apariţia televizată, informează contactmusic.com, citat de realitatea.net.

După ce au apărut la „Top of the Pops”, biletele pentru concertul trupei Queen de la sala de concerte Rainbow din Londra au fost epuizate, iar producătorul Thomas Baker a decis să filmeze concertul şi să îl înregistreze în vederea unui viitor album live.

Cu toate acestea, proiectul albumului „Live at the Rainbow ’74” a fost amânat în favoarea celui de-al treilea album al trupei, „Sheer Heart Attack”.

„Prin urmare, albumul concertului live de pe Rainbow, deja completat, a rămas în arhive. Acum, 40 de ani mai târziu, albumul «Queen: Live at the Rainbow ’74» a ieşit în sfârşit la suprafaţă, cu o serie de piese nepreţuite”, a declarat compania Eagle Rock Entertainment, responsabilă cu lansarea acestui proiect, în luna septembrie, melodiile incluse pe disc fiind mixate şi remasterizate.

Albumul include piese precum „Flick Of The Wrist”, „Killer Queen”, „Seven Seas Of Rhye” şi „Stone Cold Crazy”.

Totodată, în 2013, Brian May a anunţat că plănuieşte o „colaborare” între Freddie Mercury şi Michael Jackson, dar nu se ştie dacă aceste cântece vor apărea pe noul album Queen, intitulat provizoriu „Queen Forever”.

În vara acestui an, trupa Queen va susţine un turneu american ce include 19 concerte, avându-l ca solist pe Adam Lambert, ocupantul locului al doilea în finala emisiunii-concurs „American Idol” din anul 2009.

Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button