“Albișoara”, mașinuța Big Brother care umblă prin București să verifice dacă am plătit parcarea pe locurile albastre, e mega eficientă: dă și 3.000 de amenzi pe oră

20 iun. 2023
447 afișări
“Albișoara”, mașinuța Big Brother care umblă prin București să verifice dacă am plătit parcarea pe locurile albastre, e mega eficientă: dă și 3.000 de amenzi pe oră
“Albișoara”, mașinuța Big Brother care umblă prin București să verifice dacă am plătit parcarea pe locurile albastre, e mega eficientă: dă și 3.000 de amenzi pe oră. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București/ Dan Pantea

„Albișoara”, așa cum îi spunem noi, este mașinuța tip Big Brother cumpărată de Primăria Capitalei care umblă prin București și îi verifică pe șoferi dacă au plătit parcarea pe locurile albastre. Sistemul are capacitate să dea 3.000 de amenzi pe oră, iar începând din acest weekend începe să umble pe străzile din oraș.

“Albișoara”, mașinuța Big Brother care umblă prin București. Verifică dacă se plătește parcarea pe locurile albastre

Începând din acest sfârșit de săptămână (24-25 iunie 2023) șoferii care nu plătesc parcarea vor fi nevoiți să achite amenda, dacă de noile radare mobile din București.

Sistemul a fost achiziționat de Primăria Municipiului București pentru a monitoriza dacă șoferii plătesc parcarea pe locurile albastre. Albișoara nu obosește, mașina poate da 3.000 de amenzi pe oră, fără ca șoferul să fie nevoit să coboare din mașină.

Cum funcționează sistemul: are două camere video de ultimă generație care verifică în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare al mașinii și plata locului de parcare. Dacă parcarea nu a fost plătită, șoferul primește pe loc amenda fără ca șoferul să o poată constata, potrivit autolatest.ro.

Amenda este însoțită de o fotografie cu locul, data și ora, când autovehiculul a fost parcat fără să fie achitată taxa.

Dacă mașina este parcată în același loc, vreme de mai multe ore, iar Albișoara a trecut de două ori pe lângă autovehicul, șoferul primește două amenzi consecutive.

Echipamentul are o capacitate de control și verificare de până la 3.000 de autovehicule/oră, cu o acuratețe foarte mare la recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare, explica viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, în luna septembrie a anului trecut, într-o postare pe Facebook.

Tariful pentru locurile de parcare cu marcaje albastre din București este de 5 lei pe oră. În momentul în care timpul expiră, șoferul are la dipoziție 15 minute gratuite pentru a elibera locul sau pentru a achita încă o oră de parcare.

Cookies