SMART CITY

Alba-neagra, cazinoul ambulant, a revenit în cartierul corporatiştilor

Luni, în jurul prânzului, în vecinătatea staţiei de metrou Pipera a fost amplasat un punct volant pentru renumitul joc de noroc: cu un carton, trei capace şi o bilă galbenă, un bărbat a pus la punct, în mijlocul trotuarului, o mică afacere pentru cei care pică în plasă. Amestecând necontenit cele trei capace şi sfera galbenă, bărbatul roşcovan îi invita sonor pe trecători să se alăture şi să investească în joc, scrie evz.ro.

Dacă iniţial, miza minimă cerută de ”întreprinzătorul” de lângă staţia de metrou Pipera era de 50 de lei, bărbatul s-a lăsat convins să reducă suma la 5 sau 10 lei.

”Fără să-l atingi, fără să-l ataci, iei banii mortului – aşa le zic unii infractori proştilor- şi pleci mulţumit acasă. În grămada aia, patronul are şi 2-3 complici, nimeni nu joacă singur alba-neagra. Nu riscă mult aceşti infractori: sumele vehiculate sunt, în general, mici, flagrantele nu prea există şi, fără flagrant, nu ai proba. Nu mai amintim că jucătorul nu este obligat să se bage. Majoritatea tinerilor interlopi dau examene şi pe alba-neagra, fiindcă le formează o agerime a degetelor de care vor mai avea nevoie şi pe alte şmenuri, cum zic ei. În ultimii ani, au cam dispărut: unii s-au mutat spre Germania, alţii au renunţat din lipsă de clienţi”, a explicat un ofiţer de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button