Bucureștenii își pierd 4 ani din viață din cauza poluării, conform unei declarații făcută de Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu.
Bucureștenii își pierd 4 ani din viață din cauza poluării. Mai mult, anual, în România, 25.000 de oameni mor din această cauză.
Cei care locuiesc în zone urbane puternic poluate, cum este cazul Capitalei, pierd în medie patru ani din speranța de viață, arată studiile efectuate la nivel european.
„Comparând cu Covid-19, poluarea este cam pe acolo, dacă nu puțin mai sus în ceea ce privește numărul de persoane decedate”, a spus, la Digi24, Berceanu.
Potrivit acestuia, pentru ca situația poluării din România să se amelioreze este nevoie de o serie de decizii luate la nivel guvernamental, de la soluții pentru a combate poluarea și până la simpla activitate de colectare selectivă a deșeurilor, așa cum se întâmplă în țările civilizate.
România este în top într-un clasament negativ. Țara noastră înregistrează al treilea cel mai mare nivel de poluare cu particule de tip PM2.5 din întreaga Uniune Europeană.
Poluarea din București are efecte dezastruoase, în timp, la copii și bătrânii Capitalei. Florin Mihălțan, un cunoscut medic pneumolog şi profesor la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucureşti, a explicat ce boli riscăm dacă locuim în oraș sau în zonele poluate.
Bucureștiul este de cele mai multe ori sufocat de poluare. Praful excesiv, traficul și nopțile pline de mirosuri nocive a căror sursă rămâne un mister pentru garda de mediu – toți acești factori reprezintă în timp o bombă cu ceas pentru sănătatea oamenilor.