ARHIVA B365

Alarmă de raid aerian la baza militară din Kandahar. Ponta şi miniştrii au fost adăpostiţi în buncăr

Şeful Guvernului a fost dus cu o maşină blindată în zona adăpostită imediat după ce în baza militară s-a dat alarma. La scurt timp după ce a ajuns în Afganistan şi înainte de a începe ceremonia de retragere a trupelor, Ponta a fost instruit, de altfel, preventiv, de către militari asupra procedurilor de adăpostire în caz de urgenţă. În buncăr au fost duşi rapid şi miniştrii români de Apărare şi Interne, potrivit celor prezenţi în tabăra militară, scrie Mediafax. 

Alarma a fost ridicată, parţial, după aproximativ 20 de minute, iar oficialii români au fost scoşi din buncăr. Până acum, din considerente de securitate, oficialii români au preferat, de cele mai multe ori, să-şi anunţe vizitele în taberele militare din Afganistan după plecarea din zonă. Prezenţa premierului şi a celor doi miniştri, precum şi discursurile acestora cu ocazia retragerii trupelor româneşti au fost relatate mediatic în direct, conform deciziei de organizare a evenimentului.

 Alarma de raid aerian cu rachete declanşată la baza românească din Kandahar nu a fost un eveniment special pentru soldaţi, ci a dat „culoare” ceremoniei de începere a retragerii trupelor din Afganistan, a afirmat premierul Ponta, spunând că îi pare rău că nu a putut sta mai mult la masă cu soldaţii. „Nu a fost nimic special pentru soldaţi. Îmi pare rău că, din această cauză, nu am apucat să stăm mai mult la masă, să vorbim”, a spus Ponta, aflat în baza militară, după alarma aeriană.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button