ȘTIRI

Încă doi deputaţi PNL părăsesc partidul pentru Tăriceanu

„Am decis ca astăzi să îmi depun demisia din Partidul Național Liberal. Este o decizie grea, însă ceea ce se întâmplă astăzi în PNL și direcția în care se îndreaptă partidul fac ca eu să nu mă mai regăsesc în acest partid. PNL, așa cum îl știm cu toții nu mai există, după ce conducerea sa a decis abandonarea identităţii politice, a istoriei, a tradiţiilor sale politice şi organizatorice. Această manevră politică sinucigașă își va arăta consecințele pentru PNL în perioada următoare, în care cetățenii vor fi cei care vor sancționa aceste derapaje. Electoratul a mai sancționat o dată deciziile luate de conducerea PNL, însă aceștia se pare că nu învață din erorile comise”, susține Ion Cupă, într-un comunicat de presă citat de Realitatea.net.

Deputatul contestă deciziile Congresului PNL prin care s-a decis afilierea la PPE și fuziunea cu PDL.

‘Rezoluţiile adoptate de Congresul extraordinar al PNL, pe 28 iunie 2014, privind fuziunea cu PDL şi aderarea la Partidul Popular European, ca şi evoluţiile din ultima perioadă, din interiorul PNL, m-au determinat să demisionez din partidul în rândul căruia activez din 1990. Profundul meu ataşament faţă de valorile şi principiile liberale, dovedit în atâţia ani de activitate politică, constituie argumentele pe care mi-am bazat decizia de a mă despărţi de PNL şi a mă alătura formaţiunii liberale constituite la iniţiativa şi în jurul fostului preşedinte al PNL şi fost prim-ministru al Guvernului României, Călin Popescu-Tăriceanu’, a declarat luni deputatul PNL de Giurgiu, Ioan Viorel Teodorescu.

Duminică, șase deputaţi liberali, între care Andrei Gerea, au anunţat că demisionează din PNL şi trec la formaţiunea pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu, aceştia declarând pentru MEDIAFAX că sunt nemulţumiţi de fuziunea cu PDL şi de modul în care s-a desfăşurat congresul partidului.

Cei şase deputaţi care demisionează din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă şi Nicolae Alexandri. De asemenea, a anunţat că părăseşte PNL şi Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia.

Sâmbătă, a anunţat că demisionează din PNL deputatul Graţiela Gavrilescu, ea reclamând că la Congres „s-a votat după cum era aranjat şi bileţele au circulat” şi precizând că se va alătura partidului liberal pe care îl va fonda Călin Popescu Tăriceanu.

Şi deputatul Daniel Chiţoiu a anunţat, luni, că şi-a dat demisia din PNL deoarece este nemulţumit de deciziile luate la nivelul Congresului PNL, prin care s-a decis afilierea la PPE şi fuziunea cu PDL, susţinând că partidul este „stăpânit de haos” şi a devenit un teren de bătălie între Antonescu şi Iohannis.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button