Al treilea val al pandemiei bate la ușă. Anunțul oficial al Ministerului Sănătății

22 feb. 2021
294 Afișari
Al treilea val al pandemiei bate la ușă. Anunțul oficial al Ministerului Sănătății

Cel de-al treilea val al pandemiei de COVID ar putea apărea la finalul lunii martie, în România, Ministerul Sănătății anunțând că se pregătește deja pentru acest lucru.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății spune că România se pregătește pentru al treilea val al pandemiei de COVID.

Andreea Moldovan, Sercretarul de stat în Ministerul Sănătății, susține că România s-ar putea confrunta cu un nou val – cel de-al treilea – al pandemiei, odată cu răspândirea celor două noi tulpini – cea britanică și cea sud-africană.

„Tulpina din Marea Britanie are câteva particularități, în principal cea care vizează copiii, având o rată de transmitere și de contagiozitate mai mare la această grupă de persoane, deci deja avem un plus de grijă. De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte țări ar trebui  să ne dea și nouă de gândit”, a spus duminică, la Digi24, Andreea Moldovan.

Aceasta a precizat și că România se pregătește deja pentru un nou val de infectări.

„Pentru că ne gândim că este foarte posibil să apară un val 3 și la noi, drept care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare. Va fi pe reorganizarea sistemului spitalelor COVID, non-COVID. Trebuie să ne adaptăm la ceea ce avem acum – o scădere a numărului de cazuri -, dar să lăsăm posibilitatea ca în cazul în care numărul de cazuri crește, să ne putem rapid replia pe creșterea accesibilității pacienților COVID, dar mai ales pe o îngrijire de calitate a acestora. Deci, se lucrează și sperăm să venim săptămâna viitoare cu un plan în acest sens”, a anunțat Andreea Moldovan.

Cookies