BAZAR

Concurs pentru design-ul primului aeroport privat al Bucureştiului

Noul aeroport se va ridica pe un teren de 255 de hectare, la 20 km sud de Bucureşti, la Adunaţii Copăceni, arată site-ul globalairportcities.com. Un comunicat al Inrfa-Group citat de site arată că investiţia va aduce noi perspective de dezvoltare în sudul zonei metropolitane, balansând dezvoltarea oraşului pe axa nord-sud.

Gheorghe Răcaru, group strategy & corporate planning manager al Infra-Group, aeroportul va fi destinat aeronavelor de tipul C, pentru zboruri scurte şi medii, deci curselor din Europa, Orientul Mijlociu şi din ţările asiatice apropiate de România. Este vorba, deci, în principal, de avioane de tipurile Airbus A320 şi Boeing B737, cu o capacitate cuprinsă între 120 şi 180 de pasageri.

Aeroportul va fi complet echipat pentru transportul de pasageri şi bagaje, ca şi pentru întreţinerea aeronavelor.

Info-Group a lansat pe 8 august o cerere de documente de precalificare de la companii pentru design-ul aeroportului internaţional.

Procesul de precalificare urmează să se încheie pe data 19 august, contractul urmând să cuprindă întregul proces de design al aeroportului, inclusiv master planul, studiul de fezabilitate, obţinerea permiselor şi specificaţiilor tehnice necesare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button