ȘTIRI

Alți 250 de copii din Sectorul 2 sunt în tabere la mare și la munte

Dintre aceștia, 20 de copii din cadrul Centrului de Servicii pentru Copilul cu Handicap vor participa într-o tabără organizată în Staţiunea 2 Mai.

25 de copii din cadrul Centrului de zi „Pinocchio”, care provin din familii reprezentând cazuri sociale, se află în această săptămână, într-o tabără organizată în Staţiunea Năvodari.

25 de copii din cadrul Centrului de servicii de asistenţă şi sprijin pentru prevenirea situaţiilor ce pun în pericol securitatea şi dezvoltarea copilului „Casa din Tei”, care provin din familii reprezentând cazuri sociale,sunt în aceste zile într-o tabără la Năvodari.

44 de copii/tineri cu rezultate bune la învăţătură, care se află în plasament în cadrul unităţilor rezidenţiale de tip familial, protejaţi în cadrul sistemului de asistenţă socială al Primăriei Sectorului 2, vor participa la începutul lunii septembrie, într-o tabără la mare.

90 de copii/tineri aflaţi în plasament în cadrul unităţilor rezidenţiale de tip familial, au participat la o tabără în localitatea Răşinari, Jud. Sibiu, o zonă cu tradiţii şi cu obiective turistice numeroase.

51 de copii/tineri ce se află în plasament în cadrul unităţilor rezidenţiale de tip familial vor participa de săptămâna viitoare la o tabără organizată în colaborare cu Biserica Olari în Staţiunea Zărneşti, Jud. Braşov.

Principalul scop al acestor tabere este relaxarea, voia-buna, distracţia, urmărind prin aceasta şi dezvoltarea creativităţii şi a capacităţii de socializare a copiilor.
Însoţitorii copiilor/tinerilor vor avea grijă ca acţiunile programate pentru dezvoltarea personală şi comunicativă să fie inserate între celelalte activităţi cu caracter recreativ: drumeţii în natură, concursuri de muzică, pictură în aer liber, dans, teatru.

Prin acest proiect, primarul Sectorului 2,  Neculai Onţanu, doreşte să stimuleze interesul şi să conştientizeze importanţa practicării mişcării şi sportului în aer liber, să promoveze executarea activiţăţilor fizice, atât pentru menţinerea sănătăţii fizice şi psihice, dar şi ca mijloc de petrecere a timpului liber. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button