Al doilea sistem „Kiss and Ride” din Sectorul 6 a fost montat la Școala 279. PS6 a anunțat că vor urma alte șapte culoare

18 apr. 2023
1246 Afișari
Al doilea sistem „Kiss and Ride” din Sectorul 6 a fost montat la Școala 279. PS6 a anunțat că vor urma alte șapte culoare
Al doilea sistem „Kiss and Ride” din Sectorul 6 a fost montat la Școala 279. PS6 a anunțat că vor urma alte șapte culoare. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

Părinții vor putea beneficia de un al de-al doilea sistem „Kiss and Ride” în Sectorul 6. Culoarul este amplasat la Școala Gimnazială Nr. 279, de pe Aleea Callatis 1A și va putea fi folosit de mâine, 19 aprilie 2023.

Mai multe sisteme „Kiss and Ride” vor fi amplasate în Sectorul 6

Colegii de la ADPDU Sector 6, Biroul Mobilitate Urbană și de la Dotări, sunt la treabă, la această oră, și amplasează culoarul pentru îmbarcarea/debarcarea elevilor la Școala 279, din Aleea Callatis 1A, a transmis Primăria Sectorului 6 pe pagina de Facebook.

Culoarul, cu o lungime de 40 de metri, va permite oprirea simultană a șase mașini. Părinții vor putea să-l folosească de miercuri, 19 aprilie, când cei mici vor reveni în băncile școlii din vacanță.

Odată cu montarea culoarului, traficul va fi fluidizat în zonă. Părinții nu vor mai bloca strada cu mașinile, iar locatarii vor scăpa de haosul din timpul săptămânii.

Aleea Callatis și arterele adiacente vor avea sens unic de circulație.

Totodată, vor exista și mai multe culoare pentru îmbarcarea sau debarcarea elevilor, după cum urmează:

 • Până la data de 12 mai, PS6 va implementa un culoar special la Școala Gimnazială Nr. 156, de pe Strada Dealul Țugulea nr. 35. Acesta va avea o lungime de 45 de metri și opt mașini vor putea opri simultan.
 • Primăria a avizat la Comisia Tehnică de Circulație sistemul „Kiss and Ride” la:
  • Școala Gimnazială Nr. 59 de pe Strada Vlădeasa nr. 9,
  • Școala Gimnazială Nr. 311 de pe Strada Gârleni nr. 10,
  • Școala Gimnazială Orizont de pe Strada Mihaela Ruxandra Marcu nr. 3.
 • În curs de avizare mai există alte trei culoare, anume:
  • Școala Gimnazială Nr. 117 de pe Strada Fabricii nr. 22,
  • Școala Gimnazială Nr. 142 de pe Strada Azurului nr. 4,
  • Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” Bucureşti de pe Aleea Valea Rahovei nr. 1.

Am luat decizia de a merge mai departe cu montarea sistemului „Kiss and Ride”, după ce părinții, cadrele didactice și locatarii din zona Școlii Sf. Andrei s-au arătat mulțumiți de el.

Acesta facilitează traficul din perimetrul unității de învățământ și a scurtat și eficientizat timpul pe care părinții îl petrec în timp ce duc copiii la școală.

Pe data de 30 decembrie 2022, a fost amplasat la Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” primul culoar de îmbacare/debarcare elevi din Sectorul 6.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies