Al doilea sistem „Kiss and Ride” din București, montat în Sectorul 6. „Este nevoie de sistematizarea spațiilor din dreptul școlilor”, spune Ciprian Ciucu

30 dec. 2022
459 Afișari
Al doilea sistem „Kiss and Ride” din București, montat în Sectorul 6. „Este nevoie de sistematizarea spațiilor din dreptul școlilor”, spune Ciprian Ciucu
Al doilea sistem „Kiss and Ride” din București, montat în Sectorul 6. „Este nevoie de sistematizarea spațiilor din dreptul școlilor”, spune Ciprian Ciucu. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Sectorul 6 are primul sistem „Kiss and Ride”. Acesta este al doilea sistem de îmbarcare/debarcare din București. „Vedem cum merge și îl vom replica peste tot unde situația ne permite”, anunță primarul Ciprian Ciucu.

Amintim că, primul sistem de acest fel a fost montat săptămâna trecută, în Sectorul 2 al Capitalei, pe Strada Pescărușului din cartierul Pantelimon.

În Sectorul 6 a fost montat al doilea sistem „Kiss and Ride” din București

„Kiss and Ride” este un sistem adaptat după modelul din străinătate în care cei mici sunt lăsați în siguranță la intrarea în școală, fără ca părintele să mai fie nevoit să parcheze mașina.

Vineri, 30 decembrie 2022, primul sistem „Kiss and Ride” a fost montat în Sectorul 6, anunță Ciprian Ciucu.

Peste tot prin București este un haos total în jurul școlilor, atunci când părinții vin să-și aducă copiii la școală sau când vin să-i ia la finalul programului. De aceea, spațiile din jurul unităților de învățământ au nevoie de sistematizare. Mașinile vin din toate direcțiile, în același timp, șoferii caută locuri în care să parcheze, ocolesc zona de mai multe ori până reușesc să oprească, parchează pe oriunde, poluând și crescând inconfortul în zonă.

Cum funcționează

Ce presupune acest sistem: Un culoar pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, paznicul preia copilul. Copilul își ia la revedere de la părinte, apoi este condus de către paznic în siguranță în curtea școlii. Părintele pleacă apoi către muncă. Timpul total pentru a-l lăsa pe cel mic la școală este de aproximativ 20-30 de secunde. Totul se desfășoară simplu, în siguranță, rapid, fără haos, fără blocaje, fără nervi și fără claxoane.

Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu
Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

În funcție de rezultate, sistemul va fi replicat peste tot în Sectorul 6, acolo unde situația permite montarea „Kiss and Ride”.

„Acum știu și care sunt criticile: da, părinții nu ar trebui să aducă copiii la școală cu mașina. Asta, într-o lume ideală, unde școala este lângă casă. Dar, din păcate, metodologia de înscriere la școală a Ministrului Educației permite de zeci de ani de zile, viza de flotant. Foarte multe școli din Sectorul 6 primesc astfel elevi din Bragadiru, Domnești, Chiajna, Ciorogârla, Clinceni etc”, spune Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.

Reglementările de acest fel se fac la nivel național, nu local.

Primul sistem „Kiss and Ride” din Sectorul 6 a fost monta la Școala Gimnazială Sf. Andrei de pe Aleea Parva, școala cu cea mai mare presiune demografică (din afara Bucureștiului).

Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu
Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu
Cookies