Al doilea oraș ca mărime după București limitează viteza de circulație în centru la 30km/h

06 oct. 2021
544 Afișari
Al doilea oraș ca mărime după București limitează viteza de circulație în centru la 30km/h
Al doilea oraș ca mărime după București limitează viteza de circulație în centru la 30km/h

Aglomerația, gălăgia, poluarea și trepidațiile care deteriorează clădirile l-au determinat pe edilul Brașovului să impună o măsură neplăcută șoferilor, să-și limiteze viteza cu care circulă. Inițiativa sa drastică a plecat de la plângerile locuitorilor, din centrul istoric și zona Șchei, a căror viață le este afectată.

Brașovul introduce o limită de viteză în centrul orașului de 30km/h. Traficul va fi monitorizat prin radare mobile și există inclusiv un proiect în discuție cu Poliția Natională pentru amplasarea unor radare fixe.

Propunerea de a limita viteza a venit de la primarul Allen Coliban și a fost avizată pozitiv, miercuri, în ședința comisiei de circulație. Decizia urmează să intre în vigoare după ce Poliția Rutieră va aproba planul de semnalizare și Primăria va monta noile semne de circulație.

Mesajul primarului Allen Coliban

„Mă bucur să vă anunț că în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei de circulație a fost avizată favorabil propunerea mea privind limitarea vitezei de circulație la 30km/h. Am luat decizia de a face această propunere în urma sesizărilor venite de la brașovenii locuind în zona Șchei și centrului istoric privind aglomerația, gălăgia, poluarea, trepidatiile care deteriorează clădirile.

Vă mai anunț că Poliția Națională va monitoriza circulația cu radare mobile și suntem în discuții cu ei pentru un proiect privind amplasarea de radare fixe. Această decizie va intra în vigoare de îndată ce Poliția Rutieră va aproba planul de semnalizare și Primăria va monta noile semne de circulație”, a transmis Allen Coliban pe Facebook.

Cu 11.056 ha, Brașovul este al doilea oraș ca suprafață după București, care în ultimii zece ani și-a majorat suprafața de la 16.150 de hectare la 24.190 de hectare. Următoarele două orașe ca mărime sunt Cluj-Napoca, oraș care a „crescut” de la 9.232 de hectare la 10.472 de hectare, și Oradea, care s-a extins de la 7.719 hectare la 8.182 de hectare.

Citește și

 

Cookies