Al doilea om în Primăria Capitalei, contraofensivă după amenda ANPC pentru locurile de joacă din București: „agenție folosită ca măciucă politică”

02 oct. 2022
2021 afișări
Al doilea om în Primăria Capitalei, contraofensivă după amenda ANPC pentru locurile de joacă din București: „agenție folosită ca măciucă politică”

Tardivă sau direcționată acțiunea ANPC din parcurile bucureștene? Viceprimarul Bucureștiului numește o firmă care avea contract cu ALPAB și care ar avea legătură cu „zelul conducerii ANPC” de acum.

ANPC, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, a amendat ieri Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti – ALPAB, instituția care se ocupă de marile parcuri din București, cu 10.000 de lei pentru starea în care se găsesc locurile de joacă din parcurile administrate de această instituție.

ANPC a propus chiar închiderea locurilor de joacă din parcurile Tineretului, Carol I, Cișmigiu, Izvor, Circului și Herăstrău pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni.

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu (USR) spune că acțiunea ANPC nu este întâmplătoare și sugerează o răzbunare politică după ce, cu o zi în urmă, a făcut publice toate contractele ALPAB din ultimii 30 de ani, iar în august a schimbat conducerea instituției. Potrivit unei declarații anterioare amenzii ANPC, făcută de Tomescu, majoritatea contractelor ALPAB din ultimii 30 de ani sunt oneroase.

În plus, el amintește că în luna septembrie, ALPAB a lansat caietul de sarcini pentru repararea acestor locuri de joacă, iar în luna august a schimbat conducerea instituției care se ocupă de administrarea parcurilor din București.

”Tocmai lipsa de mobilizare a ALPAB în problema locurilor de joacă a fost unul din motivele care m-au determinat să schimb conducerea ALPAB în luna august a acestui an. Apoi, în luna septembrie ALPAB a lansat caietul de sarcini pentru repararea acestor locuri de joacă.

Poate vă întrebați de ce vine ANPC cu amenzi tocmai pe reparațiile care sunt în licitație publică. Răspunsul îl găsiți în transparentizarea contractelor ținute „la secret” în ALPAB.”, acuză acesta.

Tomescu face legătura între controlul ANPC, „zelul conducerii” și indică societatea Rodrag.Trade.Co SRL și contractele ALPAB.

”Cetățenii interesați, partea de presă care nu scrie la comandă politică și organe de anchetă (dacă mai avem) pot face cu ușurință legatura între zelul conducerii ANPC, Rodrag.Trade.Co SRL și contractele ALPAB.

Este doar un prim atac al agențiilor plătite din banii cetățenilor dar folosite ca măciuci politice împotriva reformelor din ALPAB. Sunt încrezător că, datorită sprijinului vostru, vom învinge.”, a mai menționat Tomescu.

Nu este singurul politician al Primăriei Capitalei care acuză ANPC de interese politice. În luna mai a acestui an, Nicușor Dan spunea, în urma scandalului de la STB legat de curățenia din autobuze, că institutia că este „noua bâtă” a PSD în București.

Horia Tomescu, viceprimar al Bucureștiului (USR) – cu atribuţii în ceea ce priveşte activitatea ALPAB, Administraţia Spitalelor sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială – a anunțat ieri că primăria a făcut publice toate cele 120 de contracte ale Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. Tot ieri, ANPC a a anunțat că a amendat ALPAB și a dispus închiderea locurilor de joacă.

Îți recomandăm și:
Cookies