ARHIVA B365

Al doilea angajat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava a fost confirmat pozitiv cu coronavirus

„Astăzi, 23.04.2020, un al doilea angajat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare îşi exercita atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate. Contacţii identificaţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov. Spaţiile de lucru sunt dezinfectate”, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Este asigurată, de asemenea, continuitatea activităţilor specifice, în baza planificărilor.

Referitor la primul caz confirmat în cadrul aceleiaşi unităţi, în data de 21.04.2020, ANP menţionează că, pe lângă testarea specifică a celor 33 de cadre identificate contacţi, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a comunicat posibilitatea efectuării de teste inclusiv în rândul deţinuţilor contacţi.

„În continuare, informăm despre un prim caz confirmat pozitiv COVID-19 la Penitenciarul Gherla, în persoana unui angajat care îşi desfăşura activitatea în sectorul de deţinere. În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacţilor, teste specifice urmând a fi aplicate conform indicaţiilor Direcţiei de Sănătate Publică Cluj. Măsurile de scoatere din serviciu şi înlocuire cu personal de rezervă, precum şi cele de dezinfecţie se implementează inclusiv în acest caz”, precizează ANP.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button