Al 16-lea mall din Bucureşti se ridică cu banii celui mai activ fond de investiţii

de:
16 nov. 2011
0 Afișari
Al 16-lea mall din Bucureşti se ridică cu banii celui mai activ fond de investiţii

Fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), autorul celor mai mari tranzacţii imobiliare din criză, s-a asociat cu firmele canadiene CD Capital Partners şi Benevo Capital Corportation, pentru a susţine financiar dezvoltarea mallului Victoria City Center amplasat pe fosta fabrică de textile Dacia din Bucureştii Noi, relatează Capital.

Parteneriatul dintre cele trei companii a fost semnat în 15 noiembrie, însă negocierile au fost începute încă din martie 2011.

Reprezentanţii NEPI au menţionat că vor investi o sumă importantă în proiect, însă nu au făcut publică suma exactă. CD Capital şi Benevo Prima au anunţat la sfârşitul anului trecă că prima fază a Victoria City Center va fi formată dintr-un mall de 56.000 mp închiriabili ce va atrage o investiţie de 150 mil. euro, asigurată printr-o linie de credit deschisă la Alpha Bank. Cu toate acestea, între timp poziţia Alpha Bank s-a modificat, presată de situaţia din Grecia şi de fuziunea cu EFG Eurobank.

Centrul comercial va cuprinde 200 de magazine şi restaurante. Anul trecut, dezvoltatorii proiectului au anunţat că mallul va avea ca ancoră hipermarketul Cora, al patrulea din Bucureşti, în suprafaţă de 10.500 mp, iar cinematograful cu opt ecrane va fi operat de Cinema City. Proiectul dispune de 1.800 de locuri de parcare subterane şi supraterane.

De asemeni, constructorii au anunţat că lucrările la centrul comercial Mega Mall din Bucuresti, amplasat la intersectia bulevardelor Iancului si Pantelimon, vor începe in primavara, principalul chirias fiind operatorul de hipermarkuri Carrefour.

Centrul comercial Mega Mall va fi construit pe fosta platforma industriala Electroaparataj, in apropierea stadionului National Arena, din Bucuresti. Constructia proiectului va incepe in primavara anului viitor, dupa ce recent a fost semnat contractul de inchiriere cu lantul francez de hipermarketuri Carrefour.

„Constructia Mega Mall este programata pentru primavara anului viitor. Hipermarketul este o ancora importanta in factorul de decizie pentru inceperea lucrarilor”, a spus Ilinca Paun, managing director al companiei de consultanta imobiliara Colliers, care se ocupa, alaturi de DTZ Echinox, de inchirierea Mega Mall.

Cookies