Ajutor pentru sinistrații din Galați, de la primari din București

de:
13 sept. 2013
0 afișări
Ajutor pentru sinistrații din Galați, de la primari din București

Din solidaritate pentru gãlãteni, ale cãror gospodãrii au fost distruse de inundatiile din ultimele ore, iar retele publice de alimentare cu apã potabilã si sursele individuale au fost compromise, Primarul Neculai Ontanu a trimis, în cursul zilei de joi, o instalatie de potabilizare a apei.

Primãriei Sectorului 2 are în dotare 2 instalatii de potabilizare a apei marca „Karcher” si a fost achizitionatã de edilul Ontanu pentru alimentarea cu apã potabilã a populatiei în situatii de urgentã, atunci când retelele publice, fântânile sau puturile sunt distruse. Pentru a proteja populatia de îmbolnãvire datoritã consumului de apã din surse neverificate este folosit un asemenea aparat performant. Aparatul se racordeazã la orice sursã de apã si prin intermediul filtrelor de mare capacitate si a unor substante chimice, acesta furnizeazã apã potabilã ce poate fi consumatã în sigurantã de orice persoanã.

Instalatia trimisã de Primarul Neculai Ontanu va fi folositã în zonele în care nu mai existã surse sigure de apã potabilã în judetul Galati si va fi deservitã de cãtre o echipã de specialisti de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Dealul Spirii” al Municipiului Bucuresti în vederea asigurãrii functionãrii optime a acesteia.

Întreaga instalatie de potabilizare a apei care a plecat de la Primãria Sectorului 2 cãtre sinistratii din Galati este formatã din urmãtoarele accesorii:
* Pompã submersibilã,
* Substante chimice aferente,
* Rezervor amestec substante,
* Furtun cauciucat pentru alimentare si pentru distributie apã,
* Colac de plutire,
* Lant sustinere sorb,
* Cablu electric de alimentare,
* Chingã.

Dupã normalizarea situatiei din Galati si reluarea furnizãrii apei potabile de calitate pentru populatie, instalatia de potabilizare a apei va fi returnatã Primãriei Sectorului 2.

Administrația locală a Sectorului 1 a pus, de asemenea, la dispoziția autorităților din județul Galați ,o instalație de potabilizare a apei. Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” al Municipiului București format din 9 persoane a ajuns azi-noapte, în jurul orelor 24:00, în județul Galați și urmează să acționeze pentru potabilizarea și distribuirea apei către populație în zonele afectate de inundații.

Instalația de potabilizare a apei are capacitatea de a produce 4m³ de apă/oră. Aceasta funcționează cu un grup electrogen, trăgând apa din fântânile afectate de ploi, pe care o purifică și o transformă în apă potabilă.

Totodata, Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a dispus înființarea unor puncte de colectare a ajutoarelor.

Cele șase containere, achiziționate recent de Primăria Sectorului 4, care au funcționat până în prezent, ca puncte de prim ajutor în caz de caniculă, vor deveni locații în care oamenii cu suflet, sensibili la drama cu care se confruntă semenii lor, vor putea dona îmbrăcăminte, încălțăminte, apă potabilă, alimente neperisabile, pături și orice alte obiecte pe care le consideră utile gospodăriilor afectate de inundații.

Cele 6 containere sunt amplasate aceste containere se află în zonele:
Ø Piața Sudului- pe platou
Ø Piața Sudului( capătul liniilor de troleibuz 73, 74, 77)
Ø bd.Șincai (vis-à-vis de Parcul Tineretului)
Ø Piața Progresul
Ø Piața Străduinței
Ø Stația de Metrou Brâncoveanu

Campania va debuta vineri, 13 septembrie a.c., colectarea ajutoarelor având loc în fiecare zi (inclusiv sâmbăta şi duminica), în intervalul orar 09.00 – 19.00.
„În astfel de situații, trebuie să fim solidari cu semenii noștri, care traversează momente dramatice.
Consider că nu putem rămâne indiferenți, fiecare dintre noi, cu mai mult, cu mai puțin, în funcție de posibilități, să ne mobilizăm și să punem umărul la refacerea gospodăriilor afectate, astfel încât, și pentru acești oameni viața să-și reia cursul firesc”. ( Cristian Popescu-Piedone, Primarul Sectorului 4)

Cookies