Ajutor pentru refugiați. Wizz Air oferă 100.000 de locuri gratuite, iar ucrainenii care călătoresc în Germania și Austria pot merge gratuit cu trenul

02 mart. 2022
360 Afișari
Ajutor pentru refugiați. Wizz Air oferă 100.000 de locuri gratuite, iar ucrainenii care călătoresc în Germania și Austria pot merge gratuit cu trenul
Ajutor pentru refugiați. Wizz Air oferă 100.000 de locuri gratuite, iar ucrainenii care călătoresc în Germania și Austria pot merge gratuit cu trenul. Sursă foto: Pixabay

Wizz Air își oferă sprijinul pentru refugiații din Ucraina și anunță că oferă 100.000 de locuri gratuite pentru zborurile pe distanțe scurte. De asemenea, autoritățile de transport din Germania și Austria au anunțat că cetățenii care fug din calea războiului, pot călătorii gratuit cu trenuri de lungă distanță, în ambele țări.

Ajutor pentru refugiații din Ucraina. Wizz Air oferă 100.000 de locuri gratuite

Wizz Air, compania aeriană europeană low-cost, care are sediul în Ungaria, a anunțat pe rețelele de socializare că se angajează să-i ajute pe cetățenii ucraineni să ajungă la destinație. Astfel, Wizz Air oferă 100.000 de locuri gratuite pentru zborurile pe distanțe scurte cu plecare din Polonia, Slovacia, Ungaria și România, pe parcursul lunii martie.

Refugiații din Ucraina care doresc să rezerve un zbor o pot face AICI. În ceea ce privește documentele necesare pentru rezervarea zborurilor, pasagerii trebuie să furnizeze numărul pașaportului/cărții de identitate ucrainene (în momentul în care se realizează rezervarea) și să prezinte pașaportul/cartea de identitate ucraineană (în momentul în care se face check-inul).

Totodată, compania aeriană low-cost Wizz Air anunță că oferă tarife de ajutorare pentru refugiații din Ucraina care au început să migreze sau sunt blocați în alte țări (față de cele menționate mai sus) de: 29,99** euro pentru toate celelalte zboruri (mai puțin destinațiile Emiratele Arabe Unite, Islanda și Insulele Canare, unde tariful special este de 69,99** euro).

Cetățenii ucraineni care călătoresc în Germania și Austria pot merge gratuit cu trenul

Autoritățile de transport din Germania și Austria au anunțat transport gratuit cu trenurile de lungă distanță pentru refugiații care călătoresc pe teritoriul ambelor țări.

Compania națională de căi ferate, Deutsche Bahn din Germania, a făcut anunțul încă de duminică și a declarat că va colabora cu Polonia (căile ferate de aici) pentru amplasarea vagoanelor și trenurilor speciale suplimentare pe șine, în cazul în care refugiații vor ajunge în număr mare.

Compania națională de căi ferate din Germania a spus că cetățenii ucraineni care au pașapoarte sau cărți de identitate ucrainene pot folosi gratuit trenurile de lungă distanță din Polonia către Germania.

Șase trenuri Eurocity de lungă distanță din Polonia către Germania circulă zilnic, în mod regulat și toate aceste trenuri trec de punctul de trecere a frontierei Frankfurt/Oder. Trenurile de mare distanță au punctele de plecare în Varșovia, Gdansk, Przemysl (granița cu Ucraina)/Cracovia, Viena/Wroclaw.

Informații despre trenurile din Germania: refugiații pot obține bilete gratuite dacă merg la orice gară din Germania (acestea nu se rezervă online) și trebuie să furnizeze:

  • pașaportul ucrainean: astfel se obține bilet gratuit la casa de bilete
  • dacă cetățeanul nu este ucrainean, dar rezidă/domiciliază în Ucraina: primești bilet gratuit

Aceste bilete de tren sunt valabile doar câteva zile și le permite refugiaților să ajungă și în Belgia. Informații pot fi găsite AICI.

Ministrul Transporturilor din Austria, Leonore Gewessler, a anunțat duminică că a încheiat un acord cu OeBB (compania publică de căi ferate) pentru ca ucrainenii să folosească trenurile fără bilete.

Cookies