Ajutor pentru părinții care nu-și pot permite o bonă. Primăria Sectorului 1 oferă sprijin financiar

26 oct. 2021
1116 Afișari
Ajutor pentru părinții care nu-și pot permite o bonă. Primăria Sectorului 1 oferă sprijin financiar
Ajutor pentru părinții care nu-și pot permite o bonă. Primăria Sectorului 1 oferă sprijin financiar

Părinții care nu au cu cine să-și lase copiii acasă pot beneficia de un ajutor financiar oferit de Primăria Sectorului 1, pentru plata unei bone. Sprijinul financiar va fi oferit în funcție de salariul părinților, spune Clotilde Armand.

Ajutor pentru părinții care nu-și pot permite o bonă. Primăria Sectorului 1 oferă sprijin financiar, iar anunțul a fost făcut, marți, de Clotilde Armand.

Ajutor pentru părinții care nu-și pot permite o bonă

Toate persoanele care au domiciliul sau adresa în Sectorul 1 al Capitalei, care au venituri de până la 3.500 de lei pe membru de familie și care nu au cu cine să-și lase copilul cu vârsta de creșă sau grădiniță, pot beneficia de un ajutor.

Primăria Sectorului 1 poate acorda sprijin financiar pentru părinți cuprins între 250 și 710 lei pe lună, în funcție de veniturile cetățenilor, anunță Clotilde Armand.

Recomandăm și: Tinerii sub 35 de ani din Sectorul 1 primesc locuințe cu chirie de la Primărie. Care sunt pașii de urmat pentru a sta la Victoriei cu 435 de lei

Primăria Sectorului 1 oferă sprijin financiar

Mai exact, cuantumul ajutorului financiar oferit de PS1 pentru plata unei bone este diferit, în funcție de venit:

  • suma de 710 lei pe lună oferită pentru venituri nete pe membru de familie de până la 2.100 lei pe lună;
  • suma de 550 lei pe lună oferită pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse între 2.101 lei și 2.500 lei pe lună;
  • suma de 390 lei pe lună oferită pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse între 2.501 și 3.000 lei pe lună;
  • suma de 250 lei pe lună oferită pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse între 3.001 și 3.500 lei pe lună.

Documentele necesare

Acest ajutor se acordă doar dacă:

  • există un contract încheiat cu firma la care lucrează bona;
  • sau direct cu bona dacă aceasta este persoană fizică autorizată.

De asemenea, o altă condiție pentru acordarea ajutorului: copilul pentru care se solicită sprijinul financiar nu este înscris la creșă/grădiniță, sau părintele:

  • nu a refuzat un loc la creșă/grădiniță pentru acesta sau
  • nu a retras copilul de la creșă/grădiniță.

„Pentru a beneficia de sprijinul fionanciar trebuie să depui o cerere și o declarație pe propria răspundere însoțite de documente doveditoare care să ateste îndeplinirea condițiilor prevăzute legislația în vigoare.”, explică Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Unde se depun documentele:

  • la Registratura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sectorului Sector 1. Adresă: Bulevardul Mareșal Averescu nr.17 ( pavilionul C, la parter),
  • prin poșta electronică, la adresa de mail: [email protected] (acest lucru se poate face după ce documentele au fost verificate înainte de către Biroul Alocații din cadrul instituției).

Pentru mai multe informații și detalii puteți accesa site-ul www.dgaspc-sectorul1.ro sau sunând la numărul de telefon 021.222.99.83.

Sursă foto: Facebook/ Clotilde Armand
Cookies