Ajutor pentru 30 de tineri instituționalizați din partea Consiliului Local al Sectorului 1

10 mart. 2021
34 Afișari
Ajutor pentru 30 de tineri instituționalizați din partea Consiliului Local al Sectorului 1

Consiliul Local al Sectorului 1 a decis să acorde ajutor pentru 30 de tineri instituționalizați acesta constând în asistenţă medicală, educaţie şcolară şi consiliere psihologică.

Ajutor pentru 30 de tineri instituționalizați din partea Consiliului Local al Sectorului 1. Aceștia vor beneficia de servicii de găzduire, îngrijire, asistenţă socială, asistenţă medicală, educaţie şcolară, sprijin şi consiliere psihologică, în cadrul proiectului social „Centrul de Plasament Viaţă şi Lumină”.

Pentru susţinerea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 asigură, prin DGASPC, o finanţare de 2.300 lei/lună/copil pentru o perioadă de 12 luni pentru un număr de maximum 30 copii/ adolescenţi din Sectorul 1, care primesc servicii sociale în cadrul Centrului de plasament şi Casei de tip Familial ale Fundaţiei.

Drepturile copiilor sunt asigurate fără nicio discriminare de sex, vârstă, limbă, religie, în conformitate cu prevederile legale. Pe o perioadă determinată, copiilor li se asigură găzduire, îngrijire, educaţie, sprijin emoţional, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi pregătire în vederea reintegrării familiale sau a integrării socio-profesionale.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 1, în colaborare cu Fundaţia „Viaţă şi Lumină”, au dezvoltat atât programe pentru copiii şi tinerii străzii, cât şi programe pentru prevenirea abandonului familial, prin sprijinirea materială şi financiară a familiilor numeroase, care prezintă acest risc. Aceste programe au vizat reintegrarea copiilor în familii sau în societate ca adulţi independenţi şi bine adaptaţi, fără risc de sărăcie şi integrarea tinerilor adulţi în societate ca adulţi independenţi şi bine adaptaţi, care nu sunt expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială.

Activitatea acestui centru se desfaşoară pe baza unei metode de lucru ce presupune formarea tinerilor proveniţi din centre de plasament în vederea integrării socio-profesionale, dezvoltarea motivaţiei lor de a depune eforturi în această direcţie, precum şi acordarea de asistenţă socială, psiho-pedagogică, medicală şi juridică.

Cookies