ARHIVA B365

Ajutor de aproape 8,5 milioane euro de la UE, pentru România, pentru urmările inundaţiilor

Parlamentul European (PE) a aprobat marți, la Strasbourg, propunerea Comisiei Europene, potrivit căreia România, Bulgaria şi Italia vor primi un ajutor total în valoare de 66,5 milioane de euro, pentru urmările inundaţiilor de anul trecut. Ajutorul, votat deja de Consiliul UE, a fost susținut de eurodeputați cu 667 de voturi pentru, 31 împotrivă și 11 abțineri, scrie Agerpres.

Suma provine din Fondul European de Solidaritate. Din totalul acesteia, România va primi 4,198 milioane de euro pentru inundațiile din aprilie-mai anul trecut și 4,297 milioane de euro pentru inundațiile din iulie-august același an.

Bulgaria va primi un ajutor de 1,983 milioane de euro pentru inundațiile din iulie-august 2014, iar cea mai mare parte a acestui ajutor de la UE — 56,026 milioane euro — va ajunge la Italia, grav afectată de inundații în octombrie-noiembrie anul trecut.

Sumele eliberate din cadrul Fondului European de Solidaritate vor ajuta autoritățile naționale să repare pagubele provocate infrastructurilor publice și private, gospodăriilor, întreprinderilor, mediului înconjurător sau patrimoniului cultural de inundațiile de anul trecut.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button