Ajutoare sociale „electorale”: cozi şi umilinţe pentru bonuri de masă

de:
13 nov. 2012
0 afișări
Ajutoare sociale

Luni, lângă sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Sectorului 3, circa 60 de persoane cu handicap sau rude ale acestora se înghesuiau pentru a intra în posesia tichetelor sociale în valoare de 200 de lei, oferite de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiţă, în plină campanie electorală.

„Umilinţă, nu ajutor social! De ce trebuie să fie două cozi? De ce nu se poate lua prin poştă? E normal să ţii un handicapat atâtea ore în picioare? Că unii n-au pe cine trimite. Sunt oameni cu handicapuri grave, nu-i de glumit!”, a spus o femeie, citată de romanialibera.ro.

Dacă oamenii care au petrecut ore în şir la cozi s-au plâns că au fost umiliţi pentru tichetele sociale, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 spun că s-au făcut o serie de programări pentru evitarea aglomeraţiei. „Pentru că numărul persoanelor cu handicap este foarte mare, ca să evităm cozile foarte mari, întâi se fac programările, li se înmânează tipizatele de cerere şi li se precizează ziua şi camera de la care pot ridica tichetele”, au spus reprezentanţii biroului de presă al Primăriei Sectorului 3.

În evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială se află 9.341 de persoane cu handicap. Acestea primesc, în perioada noiembrie-decembrie 2012, în luna alegerilor parlamentare şi în cea care precede scrutinul, bonuri de masă în valoare de 200 de lei, pentru cumpărarea de alimente şi medicamente.

Cookies