Ajutoare pentru familiile afectate de inundaţii. Florin Cîţu a anunţat câţi bani se alocă

21 iun. 2021
124 Afișari
Ajutoare pentru familiile afectate de inundaţii. Florin Cîţu a anunţat câţi bani se alocă

Premierul Florin Cîțu a anunțat câți bani alocă Guvernul pentru familiile afectate de inundaţii în ultimele zile în București și alte 26 de județe.

Florin Cîţu a precizat că Guvernul va adopta săptămâna aceasta o hotărâre cu privire la ajutoarele pentru familiile afectate de inundaţii.

„Vom acorda ajutoare de urgență pentru cei afectați de inundații. Adoptăm o Hotărâre de Guvern prin care simplificăm procedurile pentru aceste ajutoare. Vreau ca banii să ajungă cât mai repede la oamenii care au nevoie de sprijin. Mă voi deplasa și eu în teritoriu, pentru a mă asigura că așa se întâmplă”, a spus Florin Cîțu.

Ajutoare pentru familiile afectate de inundaţii

– 4.000 de lei pentru familiile cu gospodăriile afectate în proporție de 75%

– 2.000 de lei pentru familiile cu gospodăriile afectate în proporție de 50%-75%

– 1.500 de lei pentru familiile cu gospodăriile afectate în proporție de 25%-50%

– 5.000 lei suplimentar familiilor persoanelor decedate

„Acestea sunt sumele de la care pornim”, a afirmat premierul Florin Cîțu, conform Ştiripesurse.

Şeful Executivului a explicat că Prefecturile vor face evaluarea la fața locului, vor întocmi liste cu persoanele afectate, acestea vor ajunge la Ministerul Muncii și oamenii vor primi banii.

„Vreau să avem în toate judeţele o mobilizare exemplară, pentru a veni în sprijinul oamenilor mai ales în judeţele afectate. Dacă este nevoie de resurse suplimentare, solicitaţi de urgenţă. Şi eu şi domnul Arafat suntem aici să răspundem acestor solicitări. Judeţele vecine pot veni în ajutor. E nevoie de implicarea tuturor prefecţilor, trebuie să mergeţi acolo unde este nevoie pentru a avea o evaluare a situaţiei Avem 77 de localități din 26 de judeţe care sunt afectate şi municipiul Bucureşti. Din păcate, avem două decese confirmate. Transmit condoleanţe familiilor. Suntem în căutarea unui bărbat care a fost luat de ape în cursul zilei de vineri”, a afirmat Florin Cîţu.

Cookies